Польща: в країну прибудуть додаткові сили армії США

04 Aug, 2020 | |

Сполучені Штати та Польща завершили переговори щодо Угоди про посилене оборонне співробітництво (EDCA), спираючись на існуючу співпрацю в галузі безпеки та впорядкування багаторічного оборонного партнерства. ПРо це говориться в офіційній заяві міністерства оборони США.

EDCA відображає спільне бачення, викладене в Спільних деклараціях, підписаних президентами Дональдом Дж. Трампом та Анджеєм Дудою в 2019 році. Зокрема, вона забезпечує необхідну правову базу, інфраструктуру та справедливий розподіл тягарів, необхідних для поглиблення оборонного співробітництва.

EDCA дозволить розширити ротаційну присутність США близько 1000 особового складу, включати передові елементи штабу V корпусу армії США та штаб дивізії, можливості розвідки, спостереження та розвідки та інфраструктуру для підтримки бойової команди бронетанкової бригади та бойової авіаційна бригада. Це додатково до 4500 американських співробітників, які вже перебувають у ротації у Польщі.

Поряд з нещодавно оголошеними змінами в позиції європейських стратегічних сил, EDCA посилить стримування проти Росії, зміцнить НАТО, заспокоїть  союзників, а присутність США у Польщі на східному фланзі НАТО покращить  стратегічну та оперативну гнучкість. Це є важливою віхою для американсько-польських відносин та колективної трансатлантичної безпеки.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.