Португалія: ЄС повинен почати підготовку до вступу України

08 Sep, 2024 | |

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до свого можливого вступу.

«Ми дуже залучені до процесу розширення», — заявив міністр закордонних справ Португалії Паулу Рангел в інтерв’ю в кулуарах Форуму Амбросетті, конференції, що проходила на березі озера Комо на півночі Італії.

"Нам потрібно готуватися прийняти Україну в ЄС, коли це буде можливо", - додав він. Цей процес «вимагатиме фінансової та інституційної реформи, якою ми повинні подбати негайно».

«Вторгнення України в Курську область Росії явно змінило уявлення про баланс війни», — сказав Рангель, закликаючи до переговорів щодо мирного процесу. Раніше в цьому році він сказав, що ЄС повинен залишатися відданим своїй політиці, згідно з якою будь-які переговори про припинення конфлікту повинні вестися під керівництвом уряду в Києві.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є дуже важливими документом

Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock)
Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock), член Британського Парламенту, член Британської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи

-Пане ХЕНКОК, якими, на Ваш погляд, є перспективи підписання у 2012 році Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом?

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.