Рік, що минає: деякі підсумки від світових медіа

28 Dec, 2016 | |

У 2016 році ліберальний світ зазнав поразки через Brexit (рішення Бритнаії залишити лави Європейського Союзу), перемогу Дональда Трампа під час президентської кампанії в США, розгортання масштабної трагедії в Сирії, поширення "неліберальної демократії" в Угорщині та Польщі, а також подій в Туреччині після провальної спроби перевороту, які сприяли зближенню Росії і Туреччини з одночасним дрейфуванням офіційної Анкари подалі від Європи і євро Атлантики.

Колишній держсекретар США Г.Кіссінджер має стати посередником між Д.Трампом і В.Путіним та розробить план нормалізації відносин між Вашингтоном та Москвою, згідно з яким Росія має гарантувати безпеку на сході України, а Захід не буде наполягати на поверненні Криму Україні.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Росіяни не будуть дотримуватися угод

Ельмар Брок
Ельмар Брок, депутат ХДС

Депутат від  ХДС Ельмар Брок не вірить Путіну в питанні трубопроводу по дну  Балтійського моря "Північний потік 2": "Росіяни не будуть дотримуватися своїх домовленостей: якщо буде побудовано " Північний потік 2 ", український транзит закриється.

Україні треба реальна фінансова допомога

Роберт Кан (Robert Kahn)
Роберт Кан (Robert Kahn), старший фінансовий аналітик, Рада зовнішніх зносин, США

На фоні драматичних переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, результати переговорів між Україною та Міжнародним валютним фондом відійшли на другий план. Однак важливим стало досягнення домовленості про виділення України кредиту МВФ на суму 17,5 млрд. дол. США.  

Іран на милість Путіна, безпрецедентний, але крихкий союз

Alireza Nader
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Росія і Іран налагодили безпрецедентний, але крихкий союз на Близькому Сході. Російсько-Іранське співробітництво є ключовим для забезпечення виживання режиму президента Башара Асада в Сирії і знищенням повстанців зі східної частини Алеппо. Російські бомбардувальники використовували іранські війсь