Росія, НАТО: переговори виявили глибокі протиріччя

22 Dec, 2016 | |

Переговори в рамках засідання Комісії Росія - НАТО, що тривали в Брюсселі, виявили глибокі протиріччя щодо конфлікту в Україні.

«Не розмовляючи, нам не вдасться вирішити конфлікт», - наголосив Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг. В НАТО висловили занепокоєння тим фактом, що Росія озброює балтійський флот ракетами із ядерними боєголовками та постійно випробовує повітряну оборону Заходу. Дискусія в Брюсселі велася довкола тактики російських пілотів, яка, як вважають в НАТО, носить небезпечний характер. За словами Й. Столтенберга, центральною темою, яка виявила «глибокі розбіжності» між сходом та заходом, стала Україна. Він наголосив, що в НАТО не визнають анексії Криму, а також надзвичайно занепокоєні ситуацією на Сході. У відповідь на дії Росії наступного року НАТО збільшує військову присутність в країнах Балтії та Польщі. Хоча в альянсі наголошують, що дане рішення носить оборонний характер, Росія роздратована та вимагає пояснень.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Геополітичні аспекти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek)
Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek), депутат Європарламенту від Польщі, політична група «Європейська народна партія»

Ми добре розуміємо і усвідомлюємо всі геополітичні моменти, які беруть свій початок у минулому, в нашій історії. І ми повністю готові тісно співпрацювати з Україною на основі Угоди про асоціацію, включно із угодою про створення зони вільної торгівлі.

Надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Павел Коваль (Paweł Robert Kowal)
Павел Коваль (Paweł Robert Kowal) Голова делегації Європарламенту до Комітету парламентської співпраці «ЄС-Україна»

- Чи керуються євродепутати у своїх дискусіях щодо України і геополітичними підходами, зокрема думкою про те, що надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Газпром вважає сланцевий газ фантомом

Лена Коларска-Бобінська
Лена Коларска-Бобінська, депутат Європарламенту, член групи від Європейської народної партії

Лена Коларска-Бобінська, євродепутат, член групи від Європейської народної партії, про причетність «Газпрому» до антисланцевої кампанії в Європі: