Румунія:300 МВт потужностей для зберігання електроенергії

07 Jun, 2024 | |

Швейцарська компанія Axpo, що спеціалізується на відновлюваній енергетиці та працює у 30 країнах світу, належить швейцарським кантонам та комунальним підприємствам. Вона подала заявку на отримання дозволу для розробки нових електростанцій у Румунії з загальною потужністю 300 МВт до стадії "готових до будівництва", як повідомляє Economica.net, посилаючись на рішення місцевої філії компанії.

Проекти зберігання енергії за допомогою акумуляторів потребуватимуть бюджету близько 25 мільйонів євро.

Сховища електроенергії з акумуляторними батареями будуть розташовані на території Румунії та будуть розвиватися переважно в період з 2024 по 2029 рік, згідно з планом акціонерів.

На цей момент Axpo подала запит на свій проект до Комісії з експертизи прямих іноземних інвестицій (CEISD), підпорядкованої уряду Румунії, яка аналізує наміри прямих іноземних інвесторів, які планують проекти на суму понад 2 млн євро.

Axpo Group планує мати в Румунії сховища електроенергії з акумуляторними батареями на стадії «готових до будівництва», з оціненою загальною встановленою потужністю постачання близько 300 МВт. Ці сховища можуть бути незалежними або інтегрованими з деякими об'єктами виробництва електроенергії, як повідомляє місцева дочірня компанія, з якою консультується Economica.net.

Axpo Energy Romania ще не вирішила, як саме розвивати ці проекти: чи буде це здійснено безпосередньо через створення окремих юридичних осіб для кожного проекту, чи через придбання компаній, які вже працюють над цими проектами. Втім, Axpo має намір включити до свого портфоліо розроблені в Румунії електростанції.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.

2013 рік – найбільш складний для Ірану

Аліреза Надер (Alireza Nader)
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Скасувати санкції США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

Ельмар Брок
Ельмар Брок
Голова комітету з закордонних справ Європарламенту

Скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни", вважає чинний голова комітету Європарламенту з закордонних справ, представник німецького Хри