Румунія:300 МВт потужностей для зберігання електроенергії

07 Jun, 2024 | |

Швейцарська компанія Axpo, що спеціалізується на відновлюваній енергетиці та працює у 30 країнах світу, належить швейцарським кантонам та комунальним підприємствам. Вона подала заявку на отримання дозволу для розробки нових електростанцій у Румунії з загальною потужністю 300 МВт до стадії "готових до будівництва", як повідомляє Economica.net, посилаючись на рішення місцевої філії компанії.

Проекти зберігання енергії за допомогою акумуляторів потребуватимуть бюджету близько 25 мільйонів євро.

Сховища електроенергії з акумуляторними батареями будуть розташовані на території Румунії та будуть розвиватися переважно в період з 2024 по 2029 рік, згідно з планом акціонерів.

На цей момент Axpo подала запит на свій проект до Комісії з експертизи прямих іноземних інвестицій (CEISD), підпорядкованої уряду Румунії, яка аналізує наміри прямих іноземних інвесторів, які планують проекти на суму понад 2 млн євро.

Axpo Group планує мати в Румунії сховища електроенергії з акумуляторними батареями на стадії «готових до будівництва», з оціненою загальною встановленою потужністю постачання близько 300 МВт. Ці сховища можуть бути незалежними або інтегрованими з деякими об'єктами виробництва електроенергії, як повідомляє місцева дочірня компанія, з якою консультується Economica.net.

Axpo Energy Romania ще не вирішила, як саме розвивати ці проекти: чи буде це здійснено безпосередньо через створення окремих юридичних осіб для кожного проекту, чи через придбання компаній, які вже працюють над цими проектами. Втім, Axpo має намір включити до свого портфоліо розроблені в Румунії електростанції.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

Borrell
Жозеп Боррель
Високий представник ЄС

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди.

Про окремі аспекти питань європейської безпеки

Ivo Daalder
Іво ДААЛДЕР (Ivo Daalder), Постійний представник США при НАТО

Розміщення в Європі елементів системи протиракетної оборони

Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн
Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання? Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.