Санкційний режим: порушнику доведеться платити

09 Jan, 2024 | |

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США повідомило про укладення домовленості з компанією Privilege Underwriters Reciprocal Exchange про потенціальну цивільну відповідальністю на суму в $466,200 за 39 фактів порушення санкційного режиму, запровадженого Сполученими Штатами проти Росії та окремих тимчасово окупованих територій України.

Відповідно до інформації Мінфіну США, у період з травня 2018 року по липень 2020 року нью-йоркська страхова компанія Privilege Underwriters Reciprocal Exchange брала участь у транзакціях, пов’язаних із чотирма страховими полісами за участю заблокованої панамської компанії, що належить санкціонованому російському олігарху В.Вексельбергу. 

З квітня 2018 року В.Вексельберг перебуває під дією повних блокуючих санкцій відповідно до Виконавчого Указу Президента США №13662.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Розмови про надання Україні зброї не повинні припинятися

Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich)
Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich), старший аналітик Ради зовнішніх зносин, США

В якому б форматі не проводилися дебати про те, чи треба Сполученим Штатам Америки надавати летальну зброю Україні для зупинення російської військової агресії на Сході країни, сам факт таких розмов вже позитивно впливає на дипломатичні шляхи вирішення конфлікту.

Конгрес має надати фінансову підтримку Україні

Бен Кардін
Бен Кардін
Сенатор США, Голова Комітету з закордонних справ Сенату

Сенатор Кардін заявив, що у той час, як багато американських сімей в родинному колі святкували День подяки, ук

Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

Borrell
Жозеп Боррель
Високий представник ЄС

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди.