Саудівська Аравія, США: що в 110 мільярдах $

23 May, 2017 | |

Перебуваючи в Саудівській Аравії, президент Дональд Трамп підписав угоду про надання Саудівській Аравії зброї на сумму більше $ 110 млрд. Це найбільша угода з продажу зброї в американській історії.

Згідно з повідомленням ynetnews.com , пакет включає в себе чотири фрегати на базі Littoral Combat Ship, 115 танків M1A2S Abrams, 3 ракетні системи МІМ-104F Patriot PAC, термінал системи Area Defense, 48 вертольотів CH-47 Chinook, 150 вертольотів Blackhawk, а також ряд інших систем.

Нові фрегати мають замінити чотири фрегати класу Аль-Мадіна, що Саудівська Аравія, отримала з Франції в 1980их роках. Один з цих фрегатів був пошкоджений повстанцями Хуті в Ємені в січні минулого року.

Bloomberg News повідомляє, що угода спочатку була щодо двох суден заснованих на USS Freedom (LCS 1), які в даний час на озброєнні ВМС США, але була збільшена до чотирьох, і можливо ще чотирьох суден. Це перше експортне замовлення в США для корпуса LCS.

Сайт Lockheed Martin відзначає, що цей корабель комплектується дистанційно керованими 20мм гарматами, ракетами RIM-162 Evolved Sea Sparrow, ракетами дальнього радіусу дії та системою відведення торпед від корабаля AN / SLQ-25 Nixie.

Окрема угода може включати в себе до 16.000 комплектів бомб з лазерним наведенням серії Paveway. Ця зброя використовується на саудівських літаках, в тому числі F-15S Strike Eagle, Tornado IDS, і Eurofighter Typhoon.

Багато угод було розпочато за часів адміністрації Обами, але були притримані з за побоювання з приводу жертв серед цивільного населення в громадянській війні в Ємені. Саудівські військові проводили удари проти повстанців Хуті на підтримку єменського уряду.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Розмови про надання Україні зброї не повинні припинятися

Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich)
Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich), старший аналітик Ради зовнішніх зносин, США

В якому б форматі не проводилися дебати про те, чи треба Сполученим Штатам Америки надавати летальну зброю Україні для зупинення російської військової агресії на Сході країни, сам факт таких розмов вже позитивно впливає на дипломатичні шляхи вирішення конфлікту.

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій