США, Франція: обговорено стан співпраці

08 Jan, 2024 | |

Держдепартамент США повідомив про телефонну розмову між Держсекретарем США Е.Блінкеном та Міністром закордонних справ Франції К.Колонною.

Держсекретар закликав негайно припинити незаконні напади на комерційне судно в Червоному морі з боку підтримуваних іраном хуситів і звільнити незаконно затримані судна та екіпажі.

Сторони обговорили важливість заходів для запобігання розширенню конфлікту в Секторі Газа, включаючи позитивні кроки для деескалації напруженості на Західному березі річки Йордан і запобігання ескалації в Лівані та ірані. Вони підкреслили важливість мінімізації жертв серед цивільного населення у Секторі Газа.

Крім того, Е.Блінкен і К.Колонна підтвердили нагальність міжнародної координації для забезпечення того, щоб гуманітарна допомога досягла палестинських цивільних осіб у Секторі Газа. 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Йоханнес Корнеліс ван Баален
Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу»

Ми вважаємо, що для України життєво необхідно мати демократичне виборче право, оскільки Угода про асоціацію – це більше, ніж просто вільна торгівля. Вона закладає наші структурні відносини, тому виборче право, яке відповідає європейським стандартам, – життєво важливе.

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі: