США, Польща: Трамп відвідає Варшаву влітку

12 Jun, 2017 | |

Президент Дональд Trump відвідає Польщу влітку цього року напередодні саміту G20 в Німеччині для двосторонньої зустрічі з президентом Польщі.

Білий дім оголосив про майбутню поїздку в заяві поки не вказавши конкретну дату. Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер заявив що зустріч покликана «знову підтвердити тверду прихильність Америки до одного з наших найближчих європейських союзників і підкреслює пріоритет адміністрації зміцнення колективної оборони НАТО.»

Як повідомив Спайсер у Польщі президент США зустрінеться з президентом Польщі Анджейем Дуда, зробить «велику промову» і прийме участь в засіданні групи з співпраці в енергетичній сфері між країнами від Адріатичного моря, до Балтійського і Чорного морів, так званої Ініціативи «Три моря», щоб «продемонструвати наші міцні зв'язки в Центральній Європі».

Поїздка буде другим візитом Трампа за кордон після великого турне минулого місяця через Саудівську Аравію, Ізраїль, Італію, Бельгію та Ватикан.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Міжнародні організації втратять свій вплив на глобальну політику

ШАЛЛЕНБЕРГ
Александр Шалленберг
Федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Австрії

В інтерв’ю австрійським ЗМІ Міністр закордонних справ Александр ШАЛЛЕНБЕРГ окреслив наступні думки:

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.