США, Росія: готується звіт про зв’язки з Росією

20 Mar, 2017 | |

Керівники провідних розвідувальних служб мають прозвітувати перед Конгресом щодо можливих зв'язків між Росією та перзидентською кампанією Дональда Трампа.

Вони також вивчатимуть обвинувачення Дональда Трампа на адресу Барака Обами щодо прослуховування його телефону.

Директор ФБР Джеймс Комі та адмірал Агенства національної безпеки Майк Роджерс звітуватимуть на відкритті слухань розвідувального комітету Конгресу.

Росія відкидає звинувачення щодо втручання у вибори президента Сполучених Штатів. Дональд Трамп у свою чергу назвав розслідування "полюванням на відьом".

У січні розвідка США заявила, що хакери Кремля, ймовірно, зламали поштові скриньки членів Демократичної партії і оприлюднили деякі з них, щоби допомогли Дональду Трампу перемогти Гілларі Клінтон.

На слухання запрошені представники і республіканців і демократів.

Девід Нунс з Демократичної партії заявив, що наразі в нього немає жодних доказів зв'зків кампанії Дональда Трампа з Росією.

Водночас республіканець Адам Шифф заявив, що має непрямі докази того, що громадяни США співпрацювали з росіянами, щоби вплинути на голосування.

Tags: США
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн
Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання? Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.

Наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії

Max Boot
Max Boot, старший аналітик з питань міжнародної безпеки, Рада з міжнародних відносин, США

 Після того, як Росія в 2014 році розпочала військову агресію проти України, виникло стійке відчуття того, що за Україною наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії.