США, Україна: питання фінансової допомоги

28 Nov, 2023 | |

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що допомога Ізраїлю та Україні є пріоритетними питаннями, які потребують термінового вирішення. Спікер додав, що США не можуть дозволити в.путіну пройти маршем по Європі, відтак допомога Україні є необхідною, і це підтримують більшість конгресменів. Водночас, поруч з допомогою Україні, більшість конгресменів  підтримує зміни до міграційної політики.

Наразі, за словами Джонсона, відбувається багато дискусій, до яких також залучені сенатори, однак він  висловив впевненість щодо шансів обох пакетів міжнародної допомоги бути прийнятими до початку Різдвяних свят.

Нагадаємо, що 20 жовтня 2023 року Адміністрація Президент Джозефа Байдена внесла на розгляд Конгресу бюджетний запит на підтримку України у розмірі 61,4 мільярди доларів, який був об’єднаний із запитом на допомогу Ізраїлю.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Путін висуває вимоги, які, як він знає, ніколи не будуть виконані

Норберт Реттген
Норберт Реттген
Голова Комітету Бундестагу зі зовнішньої політики

Путін висуває вимоги до НАТО, які, як він знає, ніколи не будуть виконані. Чому? Він доручив Лаврову пояснити, що Польща, країни Балтії та Україна є «осиротілими територіями», націленими на НАТО. Чому?

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.

Геополітичні аспекти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek)
Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek), депутат Європарламенту від Польщі, політична група «Європейська народна партія»

Ми добре розуміємо і усвідомлюємо всі геополітичні моменти, які беруть свій початок у минулому, в нашій історії. І ми повністю готові тісно співпрацювати з Україною на основі Угоди про асоціацію, включно із угодою про створення зони вільної торгівлі.