США: відмінено указ президента про імміграційну політику

06 Feb, 2017 | |

Президент США розкритикував рішення судді, який відмовився відновити дію указу про міграційну політику. Дональд Трамп заявив, що через це країна наражається на небезпеку.

"Просто не можу повірити, що суддя піддає нашу країну такій небезпеці. Якщо щось трапиться, звинувачуйте його і судову систему. Люди течуть рікою. Погано!" - написав він у Twitter.

"Я доручив службам національної безпеки перевіряти всіх, хто в'їжджає в нашу країну дуже ретельно. Суди роблять цю роботу дуже важкою!" - додав він.

В неділю апеляційний суд у США відхилив запит адміністрації президента Дональда Трампа, який вимагає негайно відновити дію імміграційного указу. Він забороняє в'їзд у країну громадянам семи країн з переважно мусульманським населенням.

Це означає, що заборона на в'їзд не працюватиме щонайменше до кінця розгляду скарги, поданої міністерством юстиції.

Відразу після рішення судді в Сіетлі американські візові органи почали відновлювати візи, анульовані через новий указ.

Загалом з моменту видання указу скасували близько 100 тисяч вже виданих американських віз.

У Білому домі раніше заявили, що вважають указ правомірним, доцільним і спрямованим на захист країни і її жителів.

Указ про припинення прийому біженців і видачі віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами, Дональд Трамп підписав 27 січня.

Цей указ запроваджує 90-денну заборону на в'їзд до Сполучених Штатівм громадянам Судану, Ємену, Лівії, Сомалі, Іраку, Ірану і Сирії. Крім того, припиняється на невизначений термін прийом сирійських біженців. Програма прийому біженців з інших країн заморожена на 120 днів.

Підписання цього документу призвело до протестів по всьому світу.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Скасувати санкції США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

Ельмар Брок
Ельмар Брок
Голова комітету з закордонних справ Європарламенту

Скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни", вважає чинний голова комітету Європарламенту з закордонних справ, представник німецького Хри

Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн
Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання? Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.