США: військово-повітряні сили запустили ракету-носій Atlas V

26 May, 2020 | |

Ракета стартувала з бази ВПС США на мисі Канаверал. Раніше запуск відклали на добу через погану погоду.

Космоплан, також відомий як Орбітальна випробувальна машина (OTV), виведе на орбіту супутник і випробує в космосі технологію перетворення сонячної енергії. Це вже шоста місія цього орбітального безпілотного літака.

«В пам'ять про жертви Covid-19 і на честь всіх, хто перебуває на головному фронті боротьби з пандемією. Америка є сильною», - такий напис містився на обтічнику ракети.

X-37B - секретна американська програма випробувань, відомо про неї дуже мало. Пентагон в минулому розкривав мало подробиць про місії та можливості космоплана. Під час одного з експериментів випробували вплив радіації на насіння та інші матеріали.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі:

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".

Скасувати санкції США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

Ельмар Брок
Ельмар Брок
Голова комітету з закордонних справ Європарламенту

Скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни", вважає чинний голова комітету Європарламенту з закордонних справ, представник німецького Хри