Україна, рф: загибель російського генерала

06 Dec, 2023 | |

В Україні загинув російський генерал-майор Володимир Завадський, заступник командувач 14-го армійського корпусу. Це підтвердив губернатор Воронезької області Олександр Гусєв.

Губернатор Гусєв написав у телеграмі, що Завадський загинув "на бойовій посаді в зоні проведення спецоперації".

Минулого тижня кілька російських джерел, які підтримують вторгнення в Україну, повідомили про загибель заступника командувача 14 армійським корпусом.

Провоєнне видання "новоросія" повідомляло, що генерал-майор загинув у районі міста Ізюм у Харківській області. Однак Ізюм розташований в українському тилу — приблизно за 50 км від лінії фронту. Тож перебування генерала біля міста виглядає сумнівним.

За даними інших джерел, Завадський міг загинути в районі населеного пункту Кринки в Херсонській області, де російська армія останніми тижнями намагається боротися з плацдармами ЗСУ на лівому березі Дніпра.

Завадський став сьомим генералом, який загинув із початку російського вторгнення в Україну.

Чотири російські генерали (Андрій Суховецький, Володимир Фролов, Канамат Боташев і Роман Кутузов) загинули в перші чотири місяці повномасштабної війни. Потім рівно рік підтверджених втрат у найвищій ланці російських офіцерів не було.

Нових втрат російські генерали почали зазнавати з червня 2023 року — за часом це збіглося з початком українського наступу. З літа до кінця листопада загинули ще два генерали — начальник штабу 35-ї загальновійськової армії Росії генерал-майор Сергій Горячев та заступник командувача Південного військового округу генерал-лейтенант Олег Цоков.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Геополітичні аспекти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek)
Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek), депутат Європарламенту від Польщі, політична група «Європейська народна партія»

Ми добре розуміємо і усвідомлюємо всі геополітичні моменти, які беруть свій початок у минулому, в нашій історії. І ми повністю готові тісно співпрацювати з Україною на основі Угоди про асоціацію, включно із угодою про створення зони вільної торгівлі.

Джихадизм у Казахстані як частина глобальної терористичної мережі

Gordon M. Hahn
Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон

Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон Гордон Ган представив аналітичну доповідь на тему: ДЖИХАДИЗМ В КАЗАХСТАНЕ, КАК ЧАСТЬ ГЛОБАЛЬНОЙ ТЕРРОРИСТИЧЕСКОЙ СЕТИ

ЄС готовий до будь-яких сценаріїв

Borell
Жозеп Боррель
Високий Представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики

ЄС продовжить нарощувати позиції щодо спроб Росії підірвати структуру безпеки в Європі та відновити сфери впливу, які повністю застаріли. Щодо критики на адресу Берліну стосовно можливості запровадження санкцій проти Росії Ж.Боррель повідомив, що усі члени ЄС є надійними партнерами.