Україна, рф: загибель російського генерала

06 Dec, 2023 | |

В Україні загинув російський генерал-майор Володимир Завадський, заступник командувач 14-го армійського корпусу. Це підтвердив губернатор Воронезької області Олександр Гусєв.

Губернатор Гусєв написав у телеграмі, що Завадський загинув "на бойовій посаді в зоні проведення спецоперації".

Минулого тижня кілька російських джерел, які підтримують вторгнення в Україну, повідомили про загибель заступника командувача 14 армійським корпусом.

Провоєнне видання "новоросія" повідомляло, що генерал-майор загинув у районі міста Ізюм у Харківській області. Однак Ізюм розташований в українському тилу — приблизно за 50 км від лінії фронту. Тож перебування генерала біля міста виглядає сумнівним.

За даними інших джерел, Завадський міг загинути в районі населеного пункту Кринки в Херсонській області, де російська армія останніми тижнями намагається боротися з плацдармами ЗСУ на лівому березі Дніпра.

Завадський став сьомим генералом, який загинув із початку російського вторгнення в Україну.

Чотири російські генерали (Андрій Суховецький, Володимир Фролов, Канамат Боташев і Роман Кутузов) загинули в перші чотири місяці повномасштабної війни. Потім рівно рік підтверджених втрат у найвищій ланці російських офіцерів не було.

Нових втрат російські генерали почали зазнавати з червня 2023 року — за часом це збіглося з початком українського наступу. З літа до кінця листопада загинули ще два генерали — начальник штабу 35-ї загальновійськової армії Росії генерал-майор Сергій Горячев та заступник командувача Південного військового округу генерал-лейтенант Олег Цоков.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Джихадизм у Казахстані як частина глобальної терористичної мережі

Gordon M. Hahn
Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон

Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон Гордон Ган представив аналітичну доповідь на тему: ДЖИХАДИЗМ В КАЗАХСТАНЕ, КАК ЧАСТЬ ГЛОБАЛЬНОЙ ТЕРРОРИСТИЧЕСКОЙ СЕТИ

Газпром вважає сланцевий газ фантомом

Лена Коларска-Бобінська
Лена Коларска-Бобінська, депутат Європарламенту, член групи від Європейської народної партії

Лена Коларска-Бобінська, євродепутат, член групи від Європейської народної партії, про причетність «Газпрому» до антисланцевої кампанії в Європі:

Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

Майкл Хайден  (Michael Hayden)
Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.