Великобританія: Голова Міноборони Британії назвав Росію загрозою всьому світу

08 Aug, 2018 | |

Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон заявив, що за останні роки загроза з боку Росії значно зросла.

Виступаючи на семінарі в Атлантичній раді у Вашингтоні, він підкреслив, що сьогодні РФ загрожує не тільки Британії, але і всім країнам світу.

«Думаю, досвід, який світ придбав з 2015 року, абсолютно чітко показує, що мова йде про загрозу не тільки Великобританії, не тільки континентальній Європі, а й багатьом країнам», - заявив він.

За словами Вільямсона, Росія, зростаючий Китай стоять в одному ряду з Іраном і КНДР, які володіють ядерною зброєю.

Міністр назвав поведінку Росії зловмисною і яка передбачає таємні операції та політичні диверсії. Як приклад він навів атаки з використанням нервово-паралітичногї речовини в Солсбері і Еймсбері, в яких Лондон побічно звинувачує Росію.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Путін висуває вимоги, які, як він знає, ніколи не будуть виконані

Норберт Реттген
Норберт Реттген
Голова Комітету Бундестагу зі зовнішньої політики

Путін висуває вимоги до НАТО, які, як він знає, ніколи не будуть виконані. Чому? Він доручив Лаврову пояснити, що Польща, країни Балтії та Україна є «осиротілими територіями», націленими на НАТО. Чому?

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.