Великобританія, Китай: рушив перший потяг по "Шовковому шляху"

11 Apr, 2017 | |

Перший вантажний потяг (32-контейнерний, довжиною близько 600м) з Великобританії в Китай, навантажений віскі, безалкогольними напоями продуктами дитячого харчування, почав свою гігантську поїздку в понеділок по сучасному «Шовковому шляху» у місто Yiwu на Китайському східному узбережжі..

Його проводжали в дорогу   на 18днів та 12 000 км шляху зі струнним квартетом, британськими і китайськими прапорами, і в промовах висловивши надію на те, що він буде цементувати новий золотий вік торгівлі між двома країнами, в той час як Великобританія залишає Європейський Союз.

Перший поїзд з Китаю до Великобританії прибув 18 січня, заповнений одягом і іншими роздрібними товарами, і виїзд в понеділок був перший шлях в іншому напрямку.

Залізничний маршрут  дешевше, ніж повітряний перевезення але швидше ніж морські перевезення, тому логістичні компанії пропонують новий середній варіант.

Поїзд буде проходити через Ла-Маншем і далі по території Франції, Бельгії, Німеччини, Польщі, Білорусі, Росії та Казахстану, до кінцевої зупинки в  Китаї.

Контейнери будуть зняті на кордоні Білорусі і поставлені  на більш широкі рейкової колії які використовуються з часів колишнього Радянського Союзу.

Голова Yiwu Timex Industrial Investment, Xubin Feng сказав:  «Ми пишаємося тим, що можемо запропонувати перший в Великобританії експортний потяг в Китай. Відновлення стародавнього Шовкового шляху як засіб, за допомогою якого Китай, північ Європа і в даний час  Великобританія можуть обмінюватись товарами є важливою і хвилюючою ініціативою. Це перший експортний потяг і тільки початок регулярного прямого сполучення між Великобританією і Китаєм. У нас є велика віра в Великобританію в якості країни  експортера і залізниця забезпечує відмінну альтернативу для переміщення великих обсягів вантажів на великих відстанях швидше і дешевше. "

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі: