Великобританія, Китай: рушив перший потяг по "Шовковому шляху"

11 Apr, 2017 | |

Перший вантажний потяг (32-контейнерний, довжиною близько 600м) з Великобританії в Китай, навантажений віскі, безалкогольними напоями продуктами дитячого харчування, почав свою гігантську поїздку в понеділок по сучасному «Шовковому шляху» у місто Yiwu на Китайському східному узбережжі..

Його проводжали в дорогу   на 18днів та 12 000 км шляху зі струнним квартетом, британськими і китайськими прапорами, і в промовах висловивши надію на те, що він буде цементувати новий золотий вік торгівлі між двома країнами, в той час як Великобританія залишає Європейський Союз.

Перший поїзд з Китаю до Великобританії прибув 18 січня, заповнений одягом і іншими роздрібними товарами, і виїзд в понеділок був перший шлях в іншому напрямку.

Залізничний маршрут  дешевше, ніж повітряний перевезення але швидше ніж морські перевезення, тому логістичні компанії пропонують новий середній варіант.

Поїзд буде проходити через Ла-Маншем і далі по території Франції, Бельгії, Німеччини, Польщі, Білорусі, Росії та Казахстану, до кінцевої зупинки в  Китаї.

Контейнери будуть зняті на кордоні Білорусі і поставлені  на більш широкі рейкової колії які використовуються з часів колишнього Радянського Союзу.

Голова Yiwu Timex Industrial Investment, Xubin Feng сказав:  «Ми пишаємося тим, що можемо запропонувати перший в Великобританії експортний потяг в Китай. Відновлення стародавнього Шовкового шляху як засіб, за допомогою якого Китай, північ Європа і в даний час  Великобританія можуть обмінюватись товарами є важливою і хвилюючою ініціативою. Це перший експортний потяг і тільки початок регулярного прямого сполучення між Великобританією і Китаєм. У нас є велика віра в Великобританію в якості країни  експортера і залізниця забезпечує відмінну альтернативу для переміщення великих обсягів вантажів на великих відстанях швидше і дешевше. "

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

Майкл Хайден  (Michael Hayden)
Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.

Газпром вважає сланцевий газ фантомом

Лена Коларска-Бобінська
Лена Коларска-Бобінська, депутат Європарламенту, член групи від Європейської народної партії

Лена Коларска-Бобінська, євродепутат, член групи від Європейської народної партії, про причетність «Газпрому» до антисланцевої кампанії в Європі:

Румунія проти додаткових передумов для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Адріан Северин (Adrian Severin)
Адріан Северин (Adrian Severin), депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія)

Адріан Северин, депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія), про підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом: