Великобританія: на зупинці знайшли секретні документи

28 Jun, 2021 | |

Секретні документи британського міністерства оборони, що містять інформацію про HMS Defender та британських військових, знайшли на автобусній зупинці в графстві Кент.

В одних документах обговорюється ймовірна реакція Росії на прохід корабля через українські води біля узбережжя Криму в середу.

Інші деталізують плани можливої ​​військової присутності Британії в Афганістані після закінчення там операції НАТО під керівництвом США.

Уряд заявив, що розпочав розслідування.

Представник Міністерства оборони розповів, що конфіденційні документи втратив їхній працівник. У міністерстві відмовились від подальших коментарів.

Документи, які загалом містять майже 50 сторінок, лежали намоклою купою позаду автобусної зупинки в Кенті. У такому вигляді їх знайшли рано вранці у вівторок.

Представник громадськості, який захотів залишитися анонімним, зв'язався з ВВС, коли зрозумів, що це за знахідка.

ВВС вважає, що документи, зокрема електронні листи та презентації PowerPoint, вийшли з офісу топ-чиновника міністерства оборони.

Документи, що стосуються есмінця Королівського флоту типу 45, HMS Defender, показують, що місію, описану Міністерством оборони, як "невинний прохід через українські територіальні води" з прикритими гарматами та вертольотом у ангарі корабля, проводили з розрахунком, що Росія може відреагувати агресивно.

Документи свідчать, що місія, яка отримала назву "Op Ditroite", була предметом обговорень на високому рівні ще в понеділок, і чиновники обговорювали реакцію Росії, якщо HMS Defender підійде близько до Криму.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

2013 рік – найбільш складний для Ірану

Аліреза Надер (Alireza Nader)
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

ЄС готовий до будь-яких сценаріїв

Borell
Жозеп Боррель
Високий Представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики

ЄС продовжить нарощувати позиції щодо спроб Росії підірвати структуру безпеки в Європі та відновити сфери впливу, які повністю застаріли. Щодо критики на адресу Берліну стосовно можливості запровадження санкцій проти Росії Ж.Боррель повідомив, що усі члени ЄС є надійними партнерами.

Перемир’я на Донбасі триває, але важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди.

Стівен ПАЙФЕР
Стівен ПАЙФЕР, колишній Посол США в Україні, старший науковий співробітник Інституту Брукінгса

Не зважаючи на те, що перемир’я на Донбасі триває, важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди. Російські військові разом із технікою продовжують перебувати на території Донбасу, непідконтрольній Україні.