Венесуела: США вводить ембарго проти країни

06 Aug, 2019 | |

Адміністрація Трампа ввела повне економічне ембарго проти уряду Венесуели, що посилює тиск проти режиму президента Мадуро та країн, включаючи Росію та Китай, які продовжують його підтримувати.

Президент Трамп наприкінці понеділка підписав розпорядження про заморожування всіх державних активів та заборонив здійснювати операції з ним, якщо нема спеціального звільнення, проти уряду Венесуели. Цей крок ставить Венесуелу нарівні з Північною Кореєю, Іраном, Сирією та Кубою - країнами, які зараз знаходяться під такими жорсткими санкціями США.

З моменту настання політичної кризи у Венесуелі цього року США ввели санкції щодо понад 100 фізичних та юридичних осіб, включаючи державну нафтову компанію Petróleos de Venezuela SA, Венесуельський банк розвитку та центральний банк Венесуели.

Новий крок дає можливість накласти санкції практично на будь-яку компанію чи фізичну особу, іноземну чи американську, яка займається бізнесом або пропонує підтримку будь-кому, хто пов'язаний з урядом Мадуро. Санкції не націлені на громадян Венесуели, включаючи їх доступ до грошових переказів.

США мають десятки постанов та розпоряджень про санкції, якими керуються різні урядові установи. Деякі передбачають вибіркові санкції, а інші - всебічніші. Найжорсткішими та всеосяжнішими програмами санкцій вважається ембарго.

Адміністрація Трампа працювала над об'єднанням країн світу для ізоляції режиму Мадуро, як засобу примусити його піти з влади. Але низка країн, зокрема Росія, Китай та Туреччина, як і раніше підтримують його.

У січні США оголосили про визнання лідера національної асамблеї Венесуели Хуана Гуайдо єдиним легітимним лідером Венесуели після виборів (які виграв Мадуро) в 2018 році які визнали шахрайством. П'ятдесят чотири країни світу підтримали це.

Як основний засіб тиску на Мадуро, США ввели жорсткі санкції проти нього та членів його режиму, а також проти нафтового сектору країни та золотовидобувної промисловості.

У липні Міжнародний валютний фонд прогнозував економічне падіння в Венесуелі на 35% цього року.

Міжнародний тиск ще більше напружив стару систему виробництва нафти у Венесуелі, що призвело до майже 50% падіння видобутку порівняно з минулим роком, згідно з даними повідомленими в минулому місяці Організацією країн-експортерів нафти.

Але незважаючи на кампанію тиску, адміністрація Трампа в липні продовжила ліцензію, що дозволила корпорації " Шеврон" залишитися у Венесуелі до кінця жовтня. Представники адміністрації стверджували, що відсутність компанії поставить американські енергетичні компанії в невигідне становище і не значно сприятиме досягненню мети Вашингтона: усунення від влади Мадуро.

Нові санкції, спрямовані також на сторонні компанії, які ведуть діяльність з урядом Мадуро, та мають на меті впливати не лише на ці компанії, але й на банки, страхові компанії та інші фірми, які співпрацюють з ними або зі своїми клієнтами та клієнтами у Венесуелі.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми прагнемо до успіху незалежної та єдиної України

Rex Tillerson
Рекс В. Тіллерсон Державний секретар США

Хоча Захід продовжує шукати нових продуктивних відносин з пострадянською Росією, на сьогоднішній день це виявилося невчасним, оскільки після спроби попереднього керівництва відновити відносини з Росією та американсько - європейськими відносинами Росія вторглась у сусідню Грузію в 2008 році та в У

Газпром не проводить в Європі антисланцеві кампанії

Карл ШЛІТЕР
Карл ШЛІТЕР, депутат Європейського парламенту від Швеції

Карл ШЛІТЕР (Carl Schlyter), депутат Європейського Парламенту від Швеції, Група «Зелені» \ Європейський вільний альянс», автор Резолюції Європейського Парламенту щодо екологічних наслідків видобутку сланцевого газу.  

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.