Вірменія, Росія: почалось постачання зброї

29 Jun, 2016 | |

 Поставки російського озброєння, що купується Вірменією за рахунок російського експортного кредиту в розмірі $ 200 млн, вже почалися, заявив міністр оборони республіки Сейран Оганян.

"80% договорів вже підписано. Підготовчі роботи поставок проведені. Частина поставок вже розпочато", - сказав Оганян в інтерв'ю Громадському телебаченню Вірменії.

Пояснюючи причини затягування поставок, глава Міноборони зазначив, що "придбання зброї на готівкові кошти - одна справа, а в рамках міждержавного кредиту - інше".

На минулому тижні віце-спікер вірменського парламенту, прес-секретар правлячої Республіканської партії Едуард Шармазанов заявив журналістам, що в рамках візиту президента Вірменії Сержа Саргсяна в Санкт-Петербург 20 червня були досягнуті домовленості про постачання російської зброї в республіку.

"Ми повинні своєчасно поглиблювати наші відносини з офіційною Москвою. З точки зору озброєння, а також розвитку стратегічних союзницьких відносин були досягнуті чіткі домовленості", - сказав Шармазанов.

За його словами, під час візиту президента Вірменії в Санкт-Петербург "була внесена ясність, яка виходить з державних інтересів Вірменії та Росії".

Раніше уряди Вірменії і РФ підписали угоду про надання Єревану державного експортного кредиту на десять років з відстрочкою виплат до початку 2018 року. "Російська сторона надає Вірменській стороні державний експортний кредит в сумі до 200 млн доларів для фінансування поставок продукції військового призначення російського виробництва відповідно до переліку, передбаченим додатком №1 до цієї угоди", - говорилося в повідомленні, опублікованому на порталі правової інформації.

Згідно з додатком, Вірменія закуповує у РФ пускові установки реактивної системи залпового вогню "Смерч" і боєприпаси до неї, зенітні ракетні комплекси "Голка-С", наземні комплекси виконавчої радіотехнічної розвідки "Автобаза-М", важкі вогнеметні системи ТОС-1А ( "Солнцепек ") з транспортно-заряджаючими машинами, керовані ракети 9М113М, гранатомети РПГ-26, снайперські гвинтівки Драгунова, бронеавтомобілі" Тигр ", інженерні засоби і засоби зв'язку.

Кредит використовується вірменською стороною на фінансування до 90% вартості кожного з контрактів на поставку продукції з розрахунками в російських рублях. Авансові платежі складають не менше 10% вартості кожного контракту і здійснюються вірменською стороною на користь російських уповноважених організацій в російських рублях.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Путін забезпечив виживання режиму Асада

Джон Маккейн
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Заява, що Росія почне виведення деяких збройних сил з Сирії сигналізує проте що Володимир Путін переконаний, що він розбомбив та знищив достатньо супротивників кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання.

Імпічмент чи енергетична незалежність України

Richard Morningstar
Річард Л. Морнінгстар
Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми.

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.