Болгарія, Росія: триває візит російського премєра

05 Mar, 2019 | |

В Софії триває дводенний візит Прем’єр-міністра РФ Д.Медвєдева до РБ. Візит російського лідера відбувається на тлі відзначення 141-ої річниці визволення Болгарії від Османського ярма, тобто у дні провідного національного свята Республіки Болгарія. Програмою візиту Д.Медведєва до Болгарії передбачено зустріч з Прем’єр-міністром РБ Б.Борисовим «тет-а-тет» та у більш розширеному форматі, зустріч з Президентом РБ Р.Радевим, Головою Народних Зборів Ц.Караянчевою, Болгарським Патріархом Неофітом, а також відкриття Російсько-болгарського бізнес-форуму у сфері туризму. 

Передбачені також церемонії покладання квітів до пам'ятника невідомому солдату на площі ім. Олександра Невського, а також до пам’ятника Александру ІІ.До складу російської офіційної делегації входять віце-прем'єр-міністр РФ О.Голодець, міністр промисловості і торгівлі Д.Мантуров, міністр енергетики О.Новак,  міністр економічного розвитку М.Орешкін, міністр праці та соціального захисту М.Топілін, голова «Ростуризму» З.Догузова, генеральний директор «Росатому» О.Ліхачьов та голова правління «Газпром» О.Міллер.

До складу болгарської урядової делегації входили віце-прем’єр-міністри РБ Т.Дончев та Є.Захарієва, міністр фінансів В.Горанов, міністр праці та соціальної політики Б.Петков, міністр економіки Е.Караніколов, міністр енергетики Т.Петкова та міністр туризму Н.Ангелкова.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Геополітичні аспекти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek)
Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek), депутат Європарламенту від Польщі, політична група «Європейська народна партія»

Ми добре розуміємо і усвідомлюємо всі геополітичні моменти, які беруть свій початок у минулому, в нашій історії. І ми повністю готові тісно співпрацювати з Україною на основі Угоди про асоціацію, включно із угодою про створення зони вільної торгівлі.

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є дуже важливими документом

Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock)
Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock), член Британського Парламенту, член Британської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи

-Пане ХЕНКОК, якими, на Ваш погляд, є перспективи підписання у 2012 році Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом?