Болгарія, Росія: триває візит російського премєра

05 Mar, 2019 | |

В Софії триває дводенний візит Прем’єр-міністра РФ Д.Медвєдева до РБ. Візит російського лідера відбувається на тлі відзначення 141-ої річниці визволення Болгарії від Османського ярма, тобто у дні провідного національного свята Республіки Болгарія. Програмою візиту Д.Медведєва до Болгарії передбачено зустріч з Прем’єр-міністром РБ Б.Борисовим «тет-а-тет» та у більш розширеному форматі, зустріч з Президентом РБ Р.Радевим, Головою Народних Зборів Ц.Караянчевою, Болгарським Патріархом Неофітом, а також відкриття Російсько-болгарського бізнес-форуму у сфері туризму. 

Передбачені також церемонії покладання квітів до пам'ятника невідомому солдату на площі ім. Олександра Невського, а також до пам’ятника Александру ІІ.До складу російської офіційної делегації входять віце-прем'єр-міністр РФ О.Голодець, міністр промисловості і торгівлі Д.Мантуров, міністр енергетики О.Новак,  міністр економічного розвитку М.Орешкін, міністр праці та соціального захисту М.Топілін, голова «Ростуризму» З.Догузова, генеральний директор «Росатому» О.Ліхачьов та голова правління «Газпром» О.Міллер.

До складу болгарської урядової делегації входили віце-прем’єр-міністри РБ Т.Дончев та Є.Захарієва, міністр фінансів В.Горанов, міністр праці та соціальної політики Б.Петков, міністр економіки Е.Караніколов, міністр енергетики Т.Петкова та міністр туризму Н.Ангелкова.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Павел Коваль (Paweł Robert Kowal)
Павел Коваль (Paweł Robert Kowal) Голова делегації Європарламенту до Комітету парламентської співпраці «ЄС-Україна»

- Чи керуються євродепутати у своїх дискусіях щодо України і геополітичними підходами, зокрема думкою про те, що надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

США потребують більш активної участі в подіях в Україні

Річард ХААС (Richard Haass)
Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України.

Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Blake Clayton
Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Продовження погіршення ситуації в Лівії, Єгипті та інших країнах Північної Африки та Близького Сходу суттєво впливають на формування світових цін на енергоносії, у першу чергу - нафти. Я вважаю, що сьогодні США недостатньо працюють над збільшенням стратегічних обсягів нафти.