ЄС, Україна: Європарламент задовольнив інтереси України

15 Nov, 2017 | |

15 листопада 2017 року Європейський Парламент схвалив Рекомендації Раді ЄС, Європейській Комісії, Європейській службі зовнішніх дій щодо Східного Партнерства, напередодні Саміту ініціативи 24 листопада у Брюсселі (Співдоповідачі Лайма Андрікєнє (ЄНП, Литва) та Кнут Флекенштейн (СД, Німеччина). За резолюцію проголосувало 519 євродепутатів, 114 проти, 47 утримались.

Депутати Європейського Парламенту привітали суттєвий прогрес у розвитку ініціативи “Східного партнерства” за останні два роки (від Саміту у Ризі в 2015 рооці) та наголосили на досягненнях Грузії, Молдови та України у проведенні реформ, а також привітали запровадження безвізових режимів та зон вільної торгівлі.

Депутати наголосили на своїй чіткій позиції, що жодна співпраця ЄС з країнами, які не поважають цінності Євросоюзу та переслідують правозахисників і журналістів, не буде схвалена.

Депутати рекомендують до Саміту у Брюсселі (24 листопада 2017 р.): 

запровадити трастовий фонд для України, Грузії та Молдови,

створити модель “Східне партнерство +” для країн, які підписали угоди про асоціацію та досягли значного прогресу у реформах, що відкриє можливість цим країнам  у майбутньому приєднатися до митного союзу, енергетичного союзу, спільного цифрового ринку, асоціації з Шенгенською зоною, а також глибшу інтеграцію з ЄС в інших галузях,

підтримати реформи, спрямовані на обмеження ролі монополістів, олігархів, попередження відмивання грошей та ухилення від податків;

зберігати консолідований тиск держав-членів ЄС на Росію для врегулювання конфліктів на сході України, Абхазії та Південній Осетії і Придністров’ї;

підтримати розгортання поліцейської місії ОБСЄ на сході України.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Газпром вважає сланцевий газ фантомом

Лена Коларска-Бобінська
Лена Коларска-Бобінська, депутат Європарламенту, член групи від Європейської народної партії

Лена Коларска-Бобінська, євродепутат, член групи від Європейської народної партії, про причетність «Газпрому» до антисланцевої кампанії в Європі:

Україна, ЄС: окремі результати дії зони вільної торгівлі

Сергій Даниленко
Модератор групи Geostrategy Сергій Даниленко
analytics@geostrategy.ua

Українські виробники активно використовують преференції в рамках торгівлі між Україною та ЄС. Наприкінці 2016 року вже повністю використано 11 тарифних квот:

Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

Borrell
Жозеп Боррель
Високий представник ЄС

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди.