Росія: випробувано гіперзвукову ракету

29 Nov, 2021 | |

ВМС Росії успішно випробували гіперзвукову ракету, повідомили в понеділок військові.

Міністерство оборони заявило, що фрегат "Адмірал Горшков" у Білому морі здійснив запуск крилатої ракети "Циркон", вразивши навчальну ціль за 400 кілометрів (215 морських миль). Запуск став останнім у серії випробувань Циркону, який має надійти в експлуатацію наступного року.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що "Циркон" зможе літати зі швидкістю в дев'ять разів більшою за звук і матиме дальність польоту 1000 кілометрів (620 миль). Путін наголосив, що його розгортання значно підвищить спроможність російських військових.

Циркон призначений для озброєння російських крейсерів, фрегатів і підводних човнів. Це одна з кількох гіперзвукових ракет, які розробляються в Росії.

Кремль зробив модернізацію арсеналів країни головним пріоритетом на тлі напруженості у відносинах із Заходом після анексії Росією Кримського півострова в 2014 році.

Tags: Росія
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Геополітичні аспекти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek)
Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek), депутат Європарламенту від Польщі, політична група «Європейська народна партія»

Ми добре розуміємо і усвідомлюємо всі геополітичні моменти, які беруть свій початок у минулому, в нашій історії. І ми повністю готові тісно співпрацювати з Україною на основі Угоди про асоціацію, включно із угодою про створення зони вільної торгівлі.

Україні треба реальна фінансова допомога

Роберт Кан (Robert Kahn)
Роберт Кан (Robert Kahn), старший фінансовий аналітик, Рада зовнішніх зносин, США

На фоні драматичних переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, результати переговорів між Україною та Міжнародним валютним фондом відійшли на другий план. Однак важливим стало досягнення домовленості про виділення України кредиту МВФ на суму 17,5 млрд. дол. США.  

Перемир’я на Донбасі триває, але важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди.

Стівен ПАЙФЕР
Стівен ПАЙФЕР, колишній Посол США в Україні, старший науковий співробітник Інституту Брукінгса

Не зважаючи на те, що перемир’я на Донбасі триває, важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди. Російські військові разом із технікою продовжують перебувати на території Донбасу, непідконтрольній Україні.