США, РФ: запроваджено нові санкції

16 Sep, 2024 | |

13 вересня 2024 року Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США запровадило повні блокуючі санкції проти 3 юридичних та 2 фізичних осіб за причетність до дестабілізуючих дій росії за кордоном.

Відповідно до Держдепу США, медіакорпорація Russia Today, яка підтримується урядом рф, вийшла за межі звичайного ЗМІ і стала організацією з кіберможливостями, а також активно займається інформаційними операціями, операціями впливу і військовими закупівлями. Ці операції спрямовані на країни у всьому світі, зокрема в Європі, Африці, Північній і Південній Америці.

Під дію американських санкцій, зокрема, потрапили:

  • суб’єкти з орбіти RT - російський пропагандист D.Kiselev, організації TV Novosti та агентство Rossiya Segodnya;
  • організація Sodeystviya Razvitiyu Mezhdunarodnogo Sotrudnichestva Evraziya та її очільниця N.Parutenko, які причетні до діяльності з підриву виборчого процесу в Молдові.

Санкції були запроваджені відповідно до Виконавчого Указу Президента США №14024.

Окрім цього, Державний департамент США активно застосовує дипломатичний інструментарій для інформування інших держав про використання росією RT для проведення таємної діяльності, та стимулювання до вжиття заходів з обмеження можливості росії втручатися в іноземні вибори та закуповувати зброю для війни проти України.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.

США потребують більш активної участі в подіях в Україні

Річард ХААС (Richard Haass)
Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України.

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.