Білорусь: оцінки від Світлани Тихановської

23 Jun, 2021 | |

21 червня ЄС оголосив про нові санкції проти Білорусі. Зокрема йдеться про замороження активів і заборону на видачу віз 78 особам і восьми компаніям.

"Зараз режим намагається зібрати якомога більше заручників, щоб обміняти їх на скасування санкцій", - каже Тихановська.

За словами Тихановської, найкраще, щоб санкції ухвалювалися одним пакетом - так білоруській владі буде складніше з ними впоратися.

Опозиційна лідерка вкотре підкреслює, що засуджує дії влади стосовно активістів і сказала, що такої жорстокості її країна не бачила з часу приходу Лукашенка до влади у 1994-му році.

"Ми навіть не могли уявити, що режим може бути настільки жорстоким. Звісно, придушення демонстрацій відбувалося і раніше, але ніколи раніше [не було заарештовано] стільки людей. Люди дійсно налякані. Вони бояться вийти на вулицю, бояться жити", - додає вона.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі:

США потребують більш активної участі в подіях в Україні

Річард ХААС (Richard Haass)
Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України.

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.