Ірані: Роухані перемагає на виборах президента

20 May, 2017 | |

Чинний президент Ірану Хасан Роухані перемагає на чергових президентських виборах. Такий результат був отриманий після підрахунку 37 млн ​​голосів.

Як передає Reuters, Роухані набрав 21,6 млн голосів, 14 млн голосів отримав Ібрагім Раїсі, що складає 38 відсотків голосів виборців.

Ультраконсервативний Ібрагім Раісі  обіцяв розбудову економіки та збільшення виплат бідним. Раісі вважають близькою фігурою до верховного лідера Ірану Аятоли Алі Хаменеї, який утримався від підтримки будь-якого з кандидатів. 

На  виборах президента зафіксовано численні порушення на користь кандидата Хасана Роухані. Про це заявив керівник штабу найближчого суперника лідера Ібрагіма Раїсі. 

Як вказується, були відзначені випадки агітаційної діяльності прихильників Роухані на виборчих дільницях, що заборонено законодавством, помилкове написання імені кандидата Раїсі в бюлетенях, відсутність достатньої кількості бюлетенів в районах, де рейтинг Раїсі максимальний, надходження в ці райони бюлетенів без печаток. Всього прихильники Раїсі нарахували 219 очевидних порушень. Алі Нікзад закликав комісію вжити термінових заходів.

Раніше повідомлялося, що президентські вибори в Ірані продовжено на дві години на зв'язку з великою кількістю виборців і чергами біля виборчих дільниць.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

Borrell
Жозеп Боррель
Високий представник ЄС

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди.

Джихадизм у Казахстані як частина глобальної терористичної мережі

Gordon M. Hahn
Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон

Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон Гордон Ган представив аналітичну доповідь на тему: ДЖИХАДИЗМ В КАЗАХСТАНЕ, КАК ЧАСТЬ ГЛОБАЛЬНОЙ ТЕРРОРИСТИЧЕСКОЙ СЕТИ

Ми прагнемо до успіху незалежної та єдиної України

Rex Tillerson
Рекс В. Тіллерсон Державний секретар США

Хоча Захід продовжує шукати нових продуктивних відносин з пострадянською Росією, на сьогоднішній день це виявилося невчасним, оскільки після спроби попереднього керівництва відновити відносини з Росією та американсько - європейськими відносинами Росія вторглась у сусідню Грузію в 2008 році та в У