Кібаратаки на Європу: найпотужніша за історію

13 May, 2017 | |

Багато організацій по всій Європі і Азії зазнали масштабної кібератаки, в якій використали невідому шкідливу програму.

За даними впливової групи експертів із кібербезпеки alwareHunterTeam, найбільше через атаку вірусу постраждали сервери на території Росії і Тайваню.

Сильний удар здійснили також на комп'ютерні системи Британії, Іспанії, Італії, Німеччини, Португалії, Туреччини, України, Казахстану, Індонезії, В'єтнаму, Японії та Філіппін.

"Новий вірус поширюється із пекельною швидкістю", - повідомляють дослідники MalwareHunterTeam.

Програма блокує комп'ютери і вимагає за їх розблокування оплату в біткоїнах.

"Планові технічні роботи"

За повідомленнями низки російських ЗМІ, у Росії хакерської атаки зазнали сервери МВС і операторів зв'язку.

Як підтвердив РБК представник "Мегафона" Петро Лідов-Петровський, вірус атакував комп'ютери компанії, але не вплинув на зв'язок чи абонентів. IT-фахівцям довелося вимкнути мережі, щоб вірус не поширився.

Зараз компанія спільно з "Лабораторією Касперського" ліквідовує шкідливу програму, пише РБК.

Кілька видань повідомили про атаку на внутрішню мережу міністерства внутрішніх справ Росії.

У МВС стверджують, що кібератаки на їхні сервери не було, а перебої, про які повідомляли ЗМІ, спричинили профілактичні роботи.

Раніше Національна служба охорони здоров'я Британії повідомила, що комп'ютерні системи лікарень по всій країні вийшли з ладу через атаку "програм-вимагачів".

За інформацією експертів MalwareHunterTeam, комп'ютери атакувала шкідлива програма WanaCrypt0r 2.0, яка є модифікацією програми під назвою WCry / WannaCry, що вперше з'явилася в лютому 2017 року.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи