Китай, Росія: оголошено про початок будівництва китайської ділянки газопроводу

30 Jun, 2015 | |

 Китайський віце-прем'єр Чжан Гаолі в понеділок оголосив про початок будівництва китайської частини 3968-кілометрової ділянки газопроводу Китай-Росія Схід Потік.

Чжан сказав, що китайська сторона готова працювати з російською стороною, щоб гарантувати, що трубопровід буде завершений і введений в експлуатацію відповідно до графіка в 2018 році.

Трубопровід, що проходить від газових родовищ на Далекому Сході в Шанхай, призначений для транспортування 38 млрд кубометрів природного газу з Росії в Китай кожного року.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв приєднався до Чжан в телевізійному церемонії відкриття, яка відбулася одночасно в Пекіні, Москві та прикордонному місті Хейхе на північному сході Китаю.

У своєму виступі на церемонії, Чжан заявив що  спільний проект сприяє диверсифікації енергетичної стратегії та забезпечення енергетичної безпеки обох країн.

 

У вересні минулого року, почалося будівництво російської ділянки газопроводу Східний Потік, також відомий в Росії як газопровід "Сибір". 

Чжан сказав, що дві сторони повинні просувати довгострокове співробітництво у розвитку нафто, газо трубопроводів, розвитоку газової енергетики та інтеграції видобутку вугілля, генерації і передачі електроенергії.

Він сказав, що дві сторони повинні розширити всебічне співробітництво в галузі інвестицій, виробничих потужностей, фінансів, високошвидкісних залізниць, сільського господарства та розвитку Далекосхідного регіону.

 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Blake Clayton
Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Продовження погіршення ситуації в Лівії, Єгипті та інших країнах Північної Африки та Близького Сходу суттєво впливають на формування світових цін на енергоносії, у першу чергу - нафти. Я вважаю, що сьогодні США недостатньо працюють над збільшенням стратегічних обсягів нафти.

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій