Китай: Yahoo залишає країну

03 Nov, 2021 | |

Представники Yahoo Inc. заявили, що все складніші умови ділового середовища в Китаї не дозволяють продовжувати там бізнес. Більшість сервісів Yahoo вже було заблоковано, але останні зміни в державній політиці, а саме розширення урядового контролю над технологічними компаніями, остаточно унеможливили будь-яку роботу, кажуть у компанії.

У повідомленні Yahoo йдеться, що китайська філія припинить надавати послуги з 1 листопада, повідомляє Associated Press. Така ситуація — результат ворожнечі США та Китаю в галузі технологій та торгівлі. Раніше США запровадили санкції проти компанії Huawei та інших китайських технологічних фірм. США стверджують, що ці компанії пов'язані з урядом Китаю та військовими. Китай заявляє, що США несправедливо пригнічують конкуренцію та намагаються заблокувати технологічне зростання Китаю.

Yahoo - остання іноземна технологічна компанія, що залишалася у Китаї. Google "здався" кілька років тому, а представники професійної мережевої платформи Microsoft LinkedIn заявили минулого місяця, що в Китаї її замінять сайтом із вакансіями. За цими подіями видно вибір, з яким стикаються великі гравці технологічного ринку. Вибір диктують вимоги урядів, які домагаються цензури контенту та ключових слів через те, що вони вважаються політично чутливими чи недоречними.

Tags: Китай
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Україна, ЄС: окремі результати дії зони вільної торгівлі

Сергій Даниленко
Модератор групи Geostrategy Сергій Даниленко
analytics@geostrategy.ua

Українські виробники активно використовують преференції в рамках торгівлі між Україною та ЄС. Наприкінці 2016 року вже повністю використано 11 тарифних квот:

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.