MH17: підписано угоду про співпрацю

21 Sep, 2017 | |

У середу в Нью-Йорку Нідерланди, Австралія, Бельгія, Малайзія та Україна підтвердили свою політичну підтримку та співпрацю у справі про переслідування підозрюваних MH17 у Нідерландах. Голландський міністр закордонних справ Берт Кендерс приєднався до його колег при підписанні угоди, складеної з цією метою.

П'ять країн вже працюють разом у Об'єднаній слідчої групі (JIT) з питань кримінального розслідування. Підписавши цю письмову угоду, вони довготерміново взяли на себе зобов'язання обвинуватити та оскаржити осіб, обвинувачених у знищенні польоту MH17, погодившись продовжувати співпрацювати з метою виконання резолюції 2166 Ради Безпеки ООН. На початку цього року країни JIT вирішили, що обвинувачення і суд над підозрюваними відбудеться у Нідерландах.

Коментуючи угоду, пан Кендерс сказав: "Країни JIT мають намір притягнути винних до відповідальності. Це письмова угода є прямим свідченням цього. У липні ми вирішили провести судове переслідування за законодавством  Нідерландів, але з тривалим міжнародним співробітництвом та підтримкою. Адже процес встановлення істини та досягнення справедливості - це не жертви голландців, а всі жертви, які були з 17 країн на п'яти континентів. Смерть 298 невинних людей, у тому числі 196 жертв з Нідерландів, не може і не повинна залишатися безкарною. Ми будемо продовжувати працювати невтомно, щоб досягти справедливості разом з країнами JIT і за широкої підтримки з боку міжнародного співтовариства ".

Tags: MH17
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

США та Німеччина: триває важкий пошук позиції по Україні

Уільям Дроздяк (William Drozdiak)
Уільям Дроздяк (William Drozdiak), голова Американської Німецької Ради

Уільям Дроздяк (William Drozdiak), голова Американської Німецької Ради

Наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії

Max Boot
Max Boot, старший аналітик з питань міжнародної безпеки, Рада з міжнародних відносин, США

 Після того, як Росія в 2014 році розпочала військову агресію проти України, виникло стійке відчуття того, що за Україною наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії.

Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

Марійе КОРНЕЛІССЕН
Марійе КОРНЕЛІССЕН
депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів: