Молдова, Румунія:співробітництво поглиблюється

25 Mar, 2024 | |

27 березня в Бухаресті відбудеться другий форум Молдова – Румунія: Capital Bridges, який об’єднає інвесторів та державних службовців з метою сприяння економічному співробітництву та розвитку ринків капіталу.

Захід організовано Бухарестською фондовою біржею у співпраці найбільшим банком у Республіці Молдова, Wood&Co, Raiffeisen Bank International та за підтримки Уряду Республіки Молдова, AmCham Romania та EBA Moldova.

У форумі візьмуть участь прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку, його колега з Молдови Дорін Рачеан, а також президент сенату Румунії Ніколае Чуке, президент парламенту Молдови Ігор Гросу та інші офіційні особи.

На форумі обговорюватимуться такі теми, як макроекономічні реформи, інвестиційні можливості та прогрес у банківському секторі Республіки Молдова на тлі її кандидатури на членство в ЄС, повідомляє Ziarul Financiar.

Крім того, візьмуть участь лідери регуляторних та наглядових органів фінансових ринків, а також представники фінансового сектору та бізнес-середовища обох країн. Серед них будуть Анка Драгу, голова Національного банку Молдови, і Раду Ханга, президент Бухарестської фондової біржі.
Європейський банк реконструкції та розвитку, найбільшого інституційного інвестора в Республіці Молдова з понад 2 мільярдами євро, інвестованих у 166 проектів, представлятимуть Оділь Рено-Бассо, президент ЄБРР, і Катаріна Бйорлін Хансен, регіональний директор Молдова.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Тріумф Зеленського

Tor Bukkvoll
Tor Bukkvoll
старший науковий співробітник Норвезького відділу оборонних досліджень

Звичайно, занадто рано говорити, чи буде вибір Володимира Зеленського президентом для України гарним. Якби Порошенко виграв, ми б очікували продовження частинних реформ, які ми бачили за останні п'ять років. Але Зеленський є абсолютно новим для української політичної сцени.

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".