Німеччина: сертифікацію Північного потоку 2 призупинено

17 Nov, 2021 | |

Німецький мережевий регулятор заявив у вівторок, що він призупинив свою процедуру сертифікації оператора нового трубопроводу, який буде доставляти російський газ в країну під Балтійським морем через проблему зі статусом компанії відповідно до німецького законодавства.

Будівництво газопроводу "Північний потік-2" було завершено на початку цього року, але він ще не введений в експлуатацію. Це спірний проект, проти якого виступають Україна та Сполучені Штати.

Минулого місяця президент Росії Володимир Путін заявив, що країна може швидко збільшити поставки природного газу до Європейського Союзу, як тільки німецькі регулятори дозволять запустити новий газопровід. Ціни на енергоносії різко зросли в Європі, яка імпортує більшу частину природного газу з Росії, що завдало збитків підприємствам і домогосподарствам.

Німецькому регулятору мережі, Bundesnetzagentur, цей крок необхідний для того, щоб газ міг легально надходити.

"Після ретельного вивчення документації Bundesnetzagentur дійшло висновку, що сертифікувати оператора газопроводу "Північний потік-2" можна буде лише в тому випадку, якщо цей оператор був організований в юридичній формі відповідно до німецького законодавства", - йдеться у повідомленні регулятора.

Операційна компанія базується в Цугу, Швейцарія, і «прийняла рішення не змінювати свою існуючу юридичну форму, а замість цього заснувати дочірню компанію відповідно до німецького законодавства виключно для управління німецькою частиною газопроводу», – додали в ньому. Вона стане власником і оператором німецької ділянки газопроводу.

Сертифікація буде призупинена, «доки основні активи та людські ресурси не будуть передані дочірньому підприємству», і воно зможе перевірити повну документацію.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є дуже важливими документом

Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock)
Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock), член Британського Парламенту, член Британської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи

-Пане ХЕНКОК, якими, на Ваш погляд, є перспективи підписання у 2012 році Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом?

Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

Майкл Хайден  (Michael Hayden)
Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.