Путін боїться розширення НАТО, просить «юридичних гарантій»

02 Dec, 2021 | |
Putin

Президент Росії Володимир Путін заявив у середу, що він шукає гарантій того, що НАТО не розшириться поблизу кордонів його країни. Пояснюючи ситуацію що Росія створила на кордонах з Україною.

Зокрема, на церемонії в Кремлі Путін сказав, що його країна хоче «надійних і довгострокових гарантій безпеки», повідомляє Associated Press .

«У діалозі зі Сполученими Штатами та їх союзниками ми будемо наполягати на виробленні конкретних домовленостей, які б виключали будь-які подальші рухи НАТО на схід і розгортання систем озброєнь, які загрожують нам у безпосередній близькості від території Росії», – сказав Путін, зазначивши, що Москва хотіла не просто усних запевнень, а й «юридичних гарантій», повідомляє AP.

У той час як країни заходу та Україна висловлюють занепокоєння щодо нарощування російських військ уздовж кордону, російські дипломати кажуть, що вони стурбовані нарощуванням військ України у східній частині країни.

Тим часом держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що проти Москви будуть введені значні санкції, якщо Путін ініціює атаку, як це було в 2014 році перед анексією Кримського півострова.

На прес-конференції в середу після зустрічі міністрів закордонних справ НАТО в Латвії Блінкен попередив, що Росія "посилила планування потенційних військових дій в Україні, включаючи розміщення десятків тисяч додаткових бойових сил поблизу українського кордону".

"Ми не знаємо, чи прийняв президент Путін рішення про вторгнення", - додав він. «Ми знаємо, що він створює можливості для цього в короткі терміни, якщо він так вирішить».

Блінкен сказав, що США відреагують "рішуче" на атаку Москви, "включно з низкою високоефективних економічних заходів, від використання яких ми утримувалися в минулому".

"Ми готові покласти серйозні витрати при подальшій російській агресії в Україні", - додав він.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є дуже важливими документом

Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock)
Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock), член Британського Парламенту, член Британської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи

-Пане ХЕНКОК, якими, на Ваш погляд, є перспективи підписання у 2012 році Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом?

Імпічмент чи енергетична незалежність України

Richard Morningstar
Річард Л. Морнінгстар
Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми.

Джихадизм у Казахстані як частина глобальної терористичної мережі

Gordon M. Hahn
Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон

Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон Гордон Ган представив аналітичну доповідь на тему: ДЖИХАДИЗМ В КАЗАХСТАНЕ, КАК ЧАСТЬ ГЛОБАЛЬНОЙ ТЕРРОРИСТИЧЕСКОЙ СЕТИ