Сирія: Російські МіГ-29 вражають цілі в зоні деескалації

05 Jun, 2020 | |

Російські літаки відновили атаки в зоні деескалації на півночі Сирії вперше після того, як у березні було домовлено про припинення вогню з Туреччиною, повідомила Syrian Observatory for Human Rights в четвер.

"Російські реактивні літаки здійснили новий раунд (чотири нальоти) авіаударів по "зоні деескалації" в перші години ранку в середу, орієнтуючись на місця в районі між Аль-Каркуром і районом електростанції в Саль-Аль-Габі на північ- західній Хамі", - сказано в повідомленні.

Поки не повідомлялося про жертви.

Ідліб, остання провінція, де повстанці тримаються проти сил сирійського президента Башара Асада, вже протягом багатьох років є серйозною проблемою для Туреччини. Мільйони переселених сирійців знайшли притулок поблизу турецького кордону і можуть спробувати перейти його, якщо Асада тиснутиме далі.

Туреччина та Росія 5 березня уклали угоду про припинення вогню, щоб припинити бої в Ідлібі між силами, які підтримують Туреччина, і сирійські військові, які підтримуються Росією.

Угода передбачала створення коридору безпеки, який простягнувся приблизно в 6 км на північ і південь від автомагістралі М4, що з'єднує Латакію та Саракіб, який буде спільно патрулювати турецькі та російські сили. Однак Росія та Туреччина були змушені скоротити кілька спільних патрулів у регіоні, посилаючись на "провокації повстанців".

Припинення вогню відбулося після тижневої турецької військової операції в Ідлібі, яка була відповіддю на повітряний удар, в якому загинуло 36 турецьких солдатів у рамках багатомісячного наступу сирійського уряду з метою повернення контролю в провінції.

Тим часом, посольство Росії в Сирії в середу заявило, що друга партія винищувачів російського виробництва МіГ-29 була доставлена ​​сирійському уряду "в рамках оборонного співробітництва" між країнами, повідомляє інформагентство ТАСС.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Тріумф Зеленського

Tor Bukkvoll
Tor Bukkvoll
старший науковий співробітник Норвезького відділу оборонних досліджень

Звичайно, занадто рано говорити, чи буде вибір Володимира Зеленського президентом для України гарним. Якби Порошенко виграв, ми б очікували продовження частинних реформ, які ми бачили за останні п'ять років. Але Зеленський є абсолютно новим для української політичної сцени.

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Україна, ЄС: окремі результати дії зони вільної торгівлі

Сергій Даниленко
Модератор групи Geostrategy Сергій Даниленко
analytics@geostrategy.ua

Українські виробники активно використовують преференції в рамках торгівлі між Україною та ЄС. Наприкінці 2016 року вже повністю використано 11 тарифних квот: