США, Іспанія, Румунія: засудили агресію Росії в Чорному морі

02 Apr, 2019 | |

Голова Державного департаменту США Майк Помпео прийняв у Вашингтоні голову МЗС Румунії Теодора Мелешкану і його іспанського колегу Жозепа Борреля.

Як розповів заступник голови Держдепу Роберт Палладіно, головною темою обох зустрічей стала безпека Чорного моря на тлі агресивних дій Росії, зокрема, інциденту в Керченській протоці.

«Вони говорили про російську агресію в Чорному морі, а також про роль Румунії в безпеці і стабільності в Чорноморському регіоні», - йдеться в повідомленні.

У США назвали Румунію вірним союзником по НАТО, яка виконує свої зобов'язання щодо оборонних витрат.

На зустрічі з Боррелем також обговорювалися спільні зусилля в НАТО і важливість досягнення цілей викладених на саміті в Уельсі.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн
Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання? Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.

Україна повинна швидше здійснювати реформи

Ольга ОЛІКЕР
Ольга ОЛІКЕР (Olga Oliker), старший аналітик Центру стратегічних та міжнародних досліджень (Center for Strategic and International Studies)
Профессор

Віце-президент США Джо Байден під час свого останнього візиту в Україну оголосив про наміри США виділити Україні додатково 120 млн. дол. допомоги на проведення економічних реформ та боротьбу із корупцією.

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.