США, Іспанія, Румунія: засудили агресію Росії в Чорному морі

02 Apr, 2019 | |

Голова Державного департаменту США Майк Помпео прийняв у Вашингтоні голову МЗС Румунії Теодора Мелешкану і його іспанського колегу Жозепа Борреля.

Як розповів заступник голови Держдепу Роберт Палладіно, головною темою обох зустрічей стала безпека Чорного моря на тлі агресивних дій Росії, зокрема, інциденту в Керченській протоці.

«Вони говорили про російську агресію в Чорному морі, а також про роль Румунії в безпеці і стабільності в Чорноморському регіоні», - йдеться в повідомленні.

У США назвали Румунію вірним союзником по НАТО, яка виконує свої зобов'язання щодо оборонних витрат.

На зустрічі з Боррелем також обговорювалися спільні зусилля в НАТО і важливість досягнення цілей викладених на саміті в Уельсі.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Йоханнес Корнеліс ван Баален
Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу»

Ми вважаємо, що для України життєво необхідно мати демократичне виборче право, оскільки Угода про асоціацію – це більше, ніж просто вільна торгівля. Вона закладає наші структурні відносини, тому виборче право, яке відповідає європейським стандартам, – життєво важливе.

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є дуже важливими документом

Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock)
Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock), член Британського Парламенту, член Британської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи

-Пане ХЕНКОК, якими, на Ваш погляд, є перспективи підписання у 2012 році Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом?

Іран на милість Путіна, безпрецедентний, але крихкий союз

Alireza Nader
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Росія і Іран налагодили безпрецедентний, але крихкий союз на Близькому Сході. Російсько-Іранське співробітництво є ключовим для забезпечення виживання режиму президента Башара Асада в Сирії і знищенням повстанців зі східної частини Алеппо. Російські бомбардувальники використовували іранські війсь