США: нові санкції проти Росії в сфері кібербезпеки

06 Dec, 2019 | |

Мінфін США ввів санкції у відношенні шести російських компаній - «Бізнес-столиця», «Оптима», «Трейд-Інвест», «ЦАО», «Вертикаль», «Юніком», а також хакерського угруповання Evil Corp (відома як Dridex gang) .

Крім того, в «чорний список» внесено 17 осіб, в тому громадян РФ. Це росіяни Олексій Башлики, Гульсара Бурхонова, Денис Гусєв, Андрій Плотницкий, Дмитро Слобідської, Кирило Слобідської, Дмитро Смирнов, Іван Тучков, Ігор Тараш, Артем Якубець, Максим Якубець, Тетяна Шевчук і Руслан Жмулько. Вашингтон вважає, що вони пов'язані з організацією Evil Corp.

Також у списку громадянин Узбекистану Азамат Сафаров, громадянин Ізраїлю Давид Губерман, громадянин Іспанії Карлос Альварес і громадянин Греції Георгіос Манідіс.

Джерело

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Розмови про надання Україні зброї не повинні припинятися

Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich)
Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich), старший аналітик Ради зовнішніх зносин, США

В якому б форматі не проводилися дебати про те, чи треба Сполученим Штатам Америки надавати летальну зброю Україні для зупинення російської військової агресії на Сході країни, сам факт таких розмов вже позитивно впливає на дипломатичні шляхи вирішення конфлікту.

США потребують більш активної участі в подіях в Україні

Річард ХААС (Richard Haass)
Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України.

Джихадизм у Казахстані як частина глобальної терористичної мережі

Gordon M. Hahn
Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон

Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон Гордон Ган представив аналітичну доповідь на тему: ДЖИХАДИЗМ В КАЗАХСТАНЕ, КАК ЧАСТЬ ГЛОБАЛЬНОЙ ТЕРРОРИСТИЧЕСКОЙ СЕТИ