США: нові санкції за втручання в вибори та у справи України

17 Jul, 2020 | |

Мінфін США оголосив про нові санкції проти Росії, які стосуються як фізичних, так і юридичних осіб. У список внесли трьох фізичних осіб і п'ять компаній, пов'язаних з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним.

Так, під санкції потрапили росіяни Ігор Лавренків і Михайло Потепкін, Андрій Мандель (громадянство не вказано), а також петербурзька компанія «М Інвест», суданська Meroe Gold Cо. Ltd, китайська Shen Yang Jing Cheng Machinery Imp & Exp, гонконгські Shine Dragon Group і Zhe Jiang Jiayi Small Commodities Trade Company. Всі компанії вважають пов'язаними з Пригожиним, крім Meroe Gold - вона пов'язана з «М Інвест».

Зазначені компанії, що базуються в Судані, Гонконгу і Таїланді і допомагали бізнесменові обходити вже діючі американські санкції. Відзначається, що особи, проти яких запровадили санкції, безпосередньо допомагали Пригожину проводити свої операції. Більш того, вони намагалися дискредитувати і зупинити протестуючих, які вимагають демократичних реформ в Судані, повідомляє Мінфін США.

За словами глави американського Мінфіну Стівена Мнучіна, Євген Пригожин і контрольована ним мережа експлуатують природні багатства Судану заради особистого збагачення. Мнучін додав, що вони також поширюють свій «зловмисний вплив» по ​​всьому світу.

У Вашингтоні пов'язують Пригожина також з приватною військовою компанією (ПВК) Вагнера, бійці якої воюють в Лівії на стороні маршала Халіфи Хафтара. Нові санкції накладено за втручання в американські вибори 2016 року а також за підтримку ситуації на сході України (указ № 13661 від 19 березня 2014 року - Про блокування власності нових осіб, що сприяють ситуації в Україні (EO 13661).

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Українська армія переможе

Марк Хертлін, (Mark Hertling)
Марк Хертлін, (Mark Hertling) генерал-лейтенант, колишній командувач Збройних сил США в Європі

Протягом своєї військової кар’єри я бачив українських військових у різних ситуаціях. Я бачив їх під час участі у миротворчих операціях на Балканах.

Наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії

Max Boot
Max Boot, старший аналітик з питань міжнародної безпеки, Рада з міжнародних відносин, США

 Після того, як Росія в 2014 році розпочала військову агресію проти України, виникло стійке відчуття того, що за Україною наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії.

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".