США, Україна: очікується перегляд участі Вашингтону

31 May, 2017 | |

Адміністрація Дональда Трампа хоче переглянути свою участь у процесі мирного врегулювання в Україні, пише Washington Post.

За словами видання, адміністрація Трампа вирішила значно збільшити свою участь у врегулюванні ситуації в Україні, хоча лише в березні під час зустрічі з німецьким канцлером Ангелою Меркель Трамп нібито казав, що Україна - це зона відповідальності Європи, і США не буде занадто втручатися.

З точки зору держсекретаря США Рекса Тіллерсона, з України можна план Трампа покращити стосунки між США та Росією, вважає видання. Тіллерсон планує відновити мирні переговори на зразок тих, які проводила раніше адміністрація Обами, сподіваючись, що нові обличчя та обставини принесуть кращі результати, пише видання.

Звичайно, в адміністрації вистачає і скептиків, які вважають, що не варто робити будь-які кроки до покращення відносин з Росією на тлі розслідування щодо можливого впливу Росії на вибори в США. Але Трамп та Тіллерсон налаштовані рішуче, пише видання.

В свою чергу, в Європі схвально сприйняли цю ідею. Зокрема міністр іноземних справ Німеччини Сігмар Габріель заявив, що високо цінує такі наміри США, відзначає Washington Post.

За словами видання, Тіллерсон розмірковує про призначення спеціального посланника, який би відновив дипломатичний канал з кремлівським радником Владиславом Сурковим.

Адже саме через такий канал певного прогресу досягла Вікторія Нуланд з адміністрації Обами, нагадує видання.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

2013 рік – найбільш складний для Ірану

Аліреза Надер (Alireza Nader)
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Україні треба реальна фінансова допомога

Роберт Кан (Robert Kahn)
Роберт Кан (Robert Kahn), старший фінансовий аналітик, Рада зовнішніх зносин, США

На фоні драматичних переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, результати переговорів між Україною та Міжнародним валютним фондом відійшли на другий план. Однак важливим стало досягнення домовленості про виділення України кредиту МВФ на суму 17,5 млрд. дол. США.  

Надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Павел Коваль (Paweł Robert Kowal)
Павел Коваль (Paweł Robert Kowal) Голова делегації Європарламенту до Комітету парламентської співпраці «ЄС-Україна»

- Чи керуються євродепутати у своїх дискусіях щодо України і геополітичними підходами, зокрема думкою про те, що надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?