Україна, ОБСЄ: розведення військ завершено

01 Jul, 2019 | |

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про завершення розведення сил обох сторін у Станиці Луганській та демонтаж укріплених позицій. Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті місії.

У заяві сказано, що представники місії отримали ноти про завершення відведення військ як від Збройних сил України, так і від військових формувань так званої "ЛНР".

В ОБСЄ кажуть, що місія спостерігала за цим процесом впродовж кількох днів і зафіксувала, що обидві сторони звільнили території в зоні розведення, а також почали розбирати фортифікаційні споруди, проводити роботи з розмінування і створення нової інфраструктури перетину вже за межами зони розз'єднання.

Зранку в неділю про завершення відведення військ противником заявив представник України в Тристоронньої контактній групі Леонід Кучма, втім підтвердження цієї інформації на той момент ще не було.

Перший етап відведення українських військ у Станиці Луганській відбувся ще у середу.

Сьогодні опівдні українські військові відійшли з однієї з позицій, що знаходилась перед КПВВ "Станиця Луганська". Все відбувалось під наглядом представників ОБСЄ, котрі були по обидві сторони", - йшлося у заяві штау ООС.

Водночас підконтрольні проросійським силам на Луганщині медіа писали і про початок відходу сил "народної міліції ЛНР".

Процес розведення військ біля Станиці Луганської міг розпочатися і раніше - перші домовленості про це були досягнуті ще у 2016 році.

Однак, за умовами, було необхідно, щоб режим тиші у цьому районі протримався щонайменше тиждень.

Жодного разу такого не траплялося - загалом було зірвано близько 80 спроб розвести війська.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

США з імпортера стали експортером газу

Френк Веррастро
Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон

Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон

Про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Йоханнес Корнеліс ван Баален
Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу»

Ми вважаємо, що для України життєво необхідно мати демократичне виборче право, оскільки Угода про асоціацію – це більше, ніж просто вільна торгівля. Вона закладає наші структурні відносини, тому виборче право, яке відповідає європейським стандартам, – життєво важливе.

США та Німеччина: триває важкий пошук позиції по Україні

Уільям Дроздяк (William Drozdiak)
Уільям Дроздяк (William Drozdiak), голова Американської Німецької Ради

Уільям Дроздяк (William Drozdiak), голова Американської Німецької Ради