Великобританія: причини відставки високопосадового дипломата

05 Jan, 2017 | |

Британські засоби масової інформації аналізують ситуацію, яка склалася навколо неочікуваної відставки одного з найбільш досвідчених дипломатів Айвана Роджерса, британського представника при Європейському Союзі.

Деякі видання називають цю відставку ударом для Великої Британії, особливо напередодні виборів у Франції і ФРН, а також за декілька місяців до початку формального  виходу Великобританії з Євросоюзу.

На думку деяких політиків, його відставка матиме негативні наслідки для ЄС. Основними сигналами стало те, що останнім часом погіршилися відносини А.Роджерса з деякими представниками команди британського прем’єр-міністра. У грудні, зокрема, відбувся витік підготовленої ним інформації про те, що погодження документів між Великобританією та ЄС з питань торгівлі, може затягнутися до 2020 року.

Разом з тим, йдеться також і про те, що відставка А.Роджерса дозволить призначити нового британського посла до початку переговорів із застосування 50-ї статті Лісабонського договору.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".

Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН
Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський:

Надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Павел Коваль (Paweł Robert Kowal)
Павел Коваль (Paweł Robert Kowal) Голова делегації Європарламенту до Комітету парламентської співпраці «ЄС-Україна»

- Чи керуються євродепутати у своїх дискусіях щодо України і геополітичними підходами, зокрема думкою про те, що надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?