Лівія: групи Вагнера поспішно відступають з Тріполі

27 May, 2020 | |

Російський елітний найманський корпус групи Вагнера, був змушений принизливо відступити, що стало перемогою для Туреччини в Лівії, На відео були зняті сотні людей, що їхали на південь від столиці Тріполі, в напрямку міста Бані-Валід, після того як їх місцеві союзники оголосили про відступ з ряду фронтів. Потім, як повідомляється, вони висунулися в базовий табір, забравши з собою артилерію й інше важке озброєння.

Група, керована Євгеном Пригожиним, близьким соратником президента Путіна, зіграла ключову роль в сирійській громадянській війні, а потім була відправлена ​​на підтримку повстанської Лівійської національної армії (LNA) Халіфа Хафтара, підтримуваного Росією колишнього офіцера армії режиму полковника Каддафі. В грудні Туреччина прийшла на допомогу визнаному ООН Уряду національної згоди (GNA) з військовими безпілотниками і власними найманцями (сирійскими повстанцями-ветеранами громадянської війни в Сирії).

Здавши на вихідних деякі зі своїх останніх оплотів на півдні Тріполі, військові з групи Вагнера перейшли до відступу через пустелю, що було знято на відео. Не зрозуміло яку подальшу роль вони відіграватимуть у бойових діях. Як було зазначено в доповіді ООН минулого тижня, ЛНА намагалася домовитися з іншою найманською структурою, якою управляє південноафриканський бізнесмен, однак вона також залишила Тріполі після розколу з маршалом Хафтаром.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Скасувати санкції США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

Ельмар Брок
Ельмар Брок
Голова комітету з закордонних справ Європарламенту

Скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни", вважає чинний голова комітету Європарламенту з закордонних справ, представник німецького Хри

Путін забезпечив виживання режиму Асада

Джон Маккейн
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Заява, що Росія почне виведення деяких збройних сил з Сирії сигналізує проте що Володимир Путін переконаний, що він розбомбив та знищив достатньо супротивників кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання.

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".