Бразилія, США, Франція: нові нафтові угоди

10 May, 2017 | |

Exxon Mobil Corp. і Petrobras провели переговори про стратегічне партнерство, яке може включати в себе декілька активів в Бразилії і за кордоном в різних сегментах галузі.

Така угода може дати Exxon доступ до нафтових родовищ і інфраструктури в Бразилії , а контрольована державою Petroleo Brasileiro SA може отримати технології Exxon у виробництві, переробці і розподілі нафти. Компанії в заяві у вівторок уточнили що не існує в даний час переговорів спрямованих на стратегічний альянс з Exxon.

«Petrobras підкреслює, однак, що вони постійно в контакті з компаніями в секторі нафти і газу, щоб оцінити можливості обміну досвідом,» заявили в компанії.

Міжнародні нафтові компанії звернули увагу на Бразилію яка полегшила правила і відкрила ринок для посилення конкуренції.

Голова компанії Exxon Карла Ласерда в Бразилії говорила раніше в цьому місяці, що американські нафтові компанії бачать великі можливості в Бразилії. На минулому тижні Головний виконавчий директор компанії Petrobras Педро Parente зустрівся в Х'юстоні з головою BP в Латинській Америці.

Зміни в  політиці що проводяться урядом Бразилії стимулюють всі компанії переглядати свою стратегію в Бразилії.

У грудні, Франція через компанію Total домовилась про купівлю частки в бразильських родовищах нафти та енергетичній інфраструктурі у вигляді угоди на 2,2 мільярди доларів США , чим розширила свою присутність в найбільшій економіці Латинської Америки.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Путін забезпечив виживання режиму Асада

Джон Маккейн
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Заява, що Росія почне виведення деяких збройних сил з Сирії сигналізує проте що Володимир Путін переконаний, що він розбомбив та знищив достатньо супротивників кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання.

Тріумф Зеленського

Tor Bukkvoll
Tor Bukkvoll
старший науковий співробітник Норвезького відділу оборонних досліджень

Звичайно, занадто рано говорити, чи буде вибір Володимира Зеленського президентом для України гарним. Якби Порошенко виграв, ми б очікували продовження частинних реформ, які ми бачили за останні п'ять років. Але Зеленський є абсолютно новим для української політичної сцени.

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій