Бразилія, США, Франція: нові нафтові угоди

10 May, 2017 | |

Exxon Mobil Corp. і Petrobras провели переговори про стратегічне партнерство, яке може включати в себе декілька активів в Бразилії і за кордоном в різних сегментах галузі.

Така угода може дати Exxon доступ до нафтових родовищ і інфраструктури в Бразилії , а контрольована державою Petroleo Brasileiro SA може отримати технології Exxon у виробництві, переробці і розподілі нафти. Компанії в заяві у вівторок уточнили що не існує в даний час переговорів спрямованих на стратегічний альянс з Exxon.

«Petrobras підкреслює, однак, що вони постійно в контакті з компаніями в секторі нафти і газу, щоб оцінити можливості обміну досвідом,» заявили в компанії.

Міжнародні нафтові компанії звернули увагу на Бразилію яка полегшила правила і відкрила ринок для посилення конкуренції.

Голова компанії Exxon Карла Ласерда в Бразилії говорила раніше в цьому місяці, що американські нафтові компанії бачать великі можливості в Бразилії. На минулому тижні Головний виконавчий директор компанії Petrobras Педро Parente зустрівся в Х'юстоні з головою BP в Латинській Америці.

Зміни в  політиці що проводяться урядом Бразилії стимулюють всі компанії переглядати свою стратегію в Бразилії.

У грудні, Франція через компанію Total домовилась про купівлю частки в бразильських родовищах нафти та енергетичній інфраструктурі у вигляді угоди на 2,2 мільярди доларів США , чим розширила свою присутність в найбільшій економіці Латинської Америки.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Путін забезпечив виживання режиму Асада

Джон Маккейн
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Заява, що Росія почне виведення деяких збройних сил з Сирії сигналізує проте що Володимир Путін переконаний, що він розбомбив та знищив достатньо супротивників кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання.

Газпром вважає сланцевий газ фантомом

Лена Коларска-Бобінська
Лена Коларска-Бобінська, депутат Європарламенту, член групи від Європейської народної партії

Лена Коларска-Бобінська, євродепутат, член групи від Європейської народної партії, про причетність «Газпрому» до антисланцевої кампанії в Європі:

США та Німеччина: триває важкий пошук позиції по Україні

Уільям Дроздяк (William Drozdiak)
Уільям Дроздяк (William Drozdiak), голова Американської Німецької Ради

Уільям Дроздяк (William Drozdiak), голова Американської Німецької Ради