Чехія: здійснено терористичний напад

21 Dec, 2023 | |

Поліція Чехії повідомила про те, що внаслідок стрілянини біля Карлового університету в центрі Праги є загиблі і поранені. Нападника "ліквідовано", а будівлю евакуювали.

За останніми даними чеської поліції, загинуло щонайменше 15 людей, 24 людини отримали поранення.

Нападника називають "божевільним стрільцем". Спільників, за попередніми даними, в нього не було.

Як зазначає шеф чеської поліції, 24-річний стрілець мешкав у селищі неподалік від Праги та був студентом факультету мистецтв Карлового університету. Він, ймовірно, "надихався" іншими масовими вбивствами, які мали місце за кордоном. Але про міжнародний тероризм не йдеться.

Крім того, поліція також знайшла тіло батька нападника незадовго до стрілянини.

Згідно з повідомленнями, інцидент стався на філософському факультеті університету, розташованому на площі Яна Палаха.

Згідно з наявними фото, коридором факультету йшов чоловік зі зброєю. На інших знімках видно, як люди вибігають з будівлі з піднятими руками.

Інформація про постраждалих українців внаслідок стрілянини у Празі наразі не надходила, повідомив речник МЗС України.

Карлів університет розташований у Старому місті Праги, приблизно за 500 метрів від історичного Карлового мосту, надзвичайно популярного серед туристів.

 

 

 

Tags: Чехія
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН
Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський:

Розмови про надання Україні зброї не повинні припинятися

Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich)
Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich), старший аналітик Ради зовнішніх зносин, США

В якому б форматі не проводилися дебати про те, чи треба Сполученим Штатам Америки надавати летальну зброю Україні для зупинення російської військової агресії на Сході країни, сам факт таких розмов вже позитивно впливає на дипломатичні шляхи вирішення конфлікту.

Путін забезпечив виживання режиму Асада

Джон Маккейн
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Заява, що Росія почне виведення деяких збройних сил з Сирії сигналізує проте що Володимир Путін переконаний, що він розбомбив та знищив достатньо супротивників кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання.