ЄБРР та ЄС профінансують малі та середні підприємства України

23 Mar, 2018 | |

Як повідомляє сайт uatv.ua Європейський банк реконструкції та розвитку та Європейський Союз надають 1,15 мільярда євро на допомогу малим і середнім підприємствам Грузії, Молдови та України.

Про це йдеться у прес-релізі ЄБРР.

“ЄБРР та ЄС продовжують надавати підтримку малим і середнім підприємствам у Грузії, Молдові та Україні на суму майже 1,1 мільярда євро у вигляді кредитних ліній та фінансування торгівлі і 58,3 мільйонів євро у вигляді грантів ЄС”, – йдеться у тексті.

У рамках кредитної лінії EU4Business-EBRD – спільної програми ЄБРР-ЄС – вже більше 100 грузинських компаній отримали фінансування загальною сумою 60 мільйонів євро.

Кредитна лінія EU4Business – EBRD Credit Line діє також у Молдові і скоро буде запущена в Україні. Це дасть змогу місцевим малим і середнім підприємствам отримувати вигоди, пов’язані з угодами про вільну торгівлю з ЄС.

Нагадаємо, ЄБРР надає €26 мільйонів на будівництво сонячних електростанцій в Україні.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН
Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський:

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.

США потребують більш активної участі в подіях в Україні

Річард ХААС (Richard Haass)
Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України.