Франція: ситуація навколо підтримки України

27 Mar, 2024 | |

Президент Франції зустрівся з лідерами представлених в парламенті політичних партій для обговорення підтримки України в т.зв. «форматі Сен-Дені». Е.Макрон поінформував політичні сили про свою позицію у підтримці України, легітимізувавши таким чином свої подальші дії всередині країни.

Зустріч відбулась напередодні парламентського голосування стосовно двосторонньої безпекової угоди України та Франції, а також після того, як президент підняв питання про можливість відправлення військ в Україну.

За результатами зустрічі Е.Макрон не робив офіційних заяв, а лідери опозиційних партій висловили свою скептичну реакцію.

Відповідно до коментарів представників президентської більшості, Е.Макрон з великою серйозністю представив необхідність швидкої мобілізації додаткових ресурсів перед обличчям російської загрози в Україні. Він розкрив ризики зміни фронту на користь російської армії. Він пояснив, що з моменту, коли ми підтримуємо Україну, але починаємо говорити, що ми себе обмежуємо, Путін ризикує отримати від цього задоволення. Йде контрнаступ, який не мав очікуваного успіху, відбувається посилення Росії в логіці територіального захоплення. Зважаючи на це, ми повинні підтримувати Україну, щоб не дати їй програти, але мова не йде про те, щоб поставити себе у войовничу позицію.

В центрі дискусії була «стратегічна неоднозначність», в умовах якої Е.Макрон закликає продовжувати чинити тиск на Кремль.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Blake Clayton
Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Продовження погіршення ситуації в Лівії, Єгипті та інших країнах Північної Африки та Близького Сходу суттєво впливають на формування світових цін на енергоносії, у першу чергу - нафти. Я вважаю, що сьогодні США недостатньо працюють над збільшенням стратегічних обсягів нафти.

Україна повинна швидше здійснювати реформи

Ольга ОЛІКЕР
Ольга ОЛІКЕР (Olga Oliker), старший аналітик Центру стратегічних та міжнародних досліджень (Center for Strategic and International Studies)
Профессор

Віце-президент США Джо Байден під час свого останнього візиту в Україну оголосив про наміри США виділити Україні додатково 120 млн. дол. допомоги на проведення економічних реформ та боротьбу із корупцією.