Крим: Україна розпочала телетрансляцію на півострів

09 Feb, 2017 | |

Чонгарська телевежа почала транслювати українську та кримськотатарську радіостанції на південні райони Херсонщини, а також анексований Крим.

Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

Представник Нацради написав на своїй сторінці у Facebook: "Чонгарська вежа вже діє - слухайте українську та кримськотатарську в Криму. Вже зараз можете слухати у Криму Українське радіо на 100.7 та Meydan Radiosı на 101.4 та 90.8".

Сергій Костинський також повідомив, що ближчим часом буде включено трансляцію радіо "Крым Реалии" та "Херсон FM".

Телекомунікаційну вежу у Херсонській області почали споруджувати на початку грудня минулого року неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар". Висота вежі - 150 метрів.

Так званий "міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму" Дмитро Полонський у грудні заявляв, що мовлення українських медіа на територію Криму буде припинене як таке, що не відповідає російському законодавству.

Однак член Нацради з питань ТБ і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що системне глушіння не буде можливим, оскільки для цього у Криму не вистачить телекомунікаційної інфраструктури та енергоресурсів.

Донбас чекає

У грудні минулого року на горі Карачун у Донецькій області офіційно відкрили нову телерадіовежу - замість зруйнованої під час боїв за Слов'янськ у 2014 році.

Вежа транслюватиме 10 загальнонаціональних та чотири місцевих телеканали.

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський розповідав, що триває також робота зі встановлення інших передавальних потужностей, зокрема, у Покровську.

"Після їх встановлення уся контрольована частина Донецької області та більша частина тимчасово окупованої буде перекрита сигналом наших теле- і радіоканалів", - написав він у Facebook.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Про окремі аспекти питань європейської безпеки

Ivo Daalder
Іво ДААЛДЕР (Ivo Daalder), Постійний представник США при НАТО

Розміщення в Європі елементів системи протиракетної оборони

Путін забезпечив виживання режиму Асада

Джон Маккейн
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Заява, що Росія почне виведення деяких збройних сил з Сирії сигналізує проте що Володимир Путін переконаний, що він розбомбив та знищив достатньо супротивників кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання.

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.