Крим: Україна розпочала телетрансляцію на півострів

09 Feb, 2017 | |

Чонгарська телевежа почала транслювати українську та кримськотатарську радіостанції на південні райони Херсонщини, а також анексований Крим.

Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

Представник Нацради написав на своїй сторінці у Facebook: "Чонгарська вежа вже діє - слухайте українську та кримськотатарську в Криму. Вже зараз можете слухати у Криму Українське радіо на 100.7 та Meydan Radiosı на 101.4 та 90.8".

Сергій Костинський також повідомив, що ближчим часом буде включено трансляцію радіо "Крым Реалии" та "Херсон FM".

Телекомунікаційну вежу у Херсонській області почали споруджувати на початку грудня минулого року неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар". Висота вежі - 150 метрів.

Так званий "міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму" Дмитро Полонський у грудні заявляв, що мовлення українських медіа на територію Криму буде припинене як таке, що не відповідає російському законодавству.

Однак член Нацради з питань ТБ і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що системне глушіння не буде можливим, оскільки для цього у Криму не вистачить телекомунікаційної інфраструктури та енергоресурсів.

Донбас чекає

У грудні минулого року на горі Карачун у Донецькій області офіційно відкрили нову телерадіовежу - замість зруйнованої під час боїв за Слов'янськ у 2014 році.

Вежа транслюватиме 10 загальнонаціональних та чотири місцевих телеканали.

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський розповідав, що триває також робота зі встановлення інших передавальних потужностей, зокрема, у Покровську.

"Після їх встановлення уся контрольована частина Донецької області та більша частина тимчасово окупованої буде перекрита сигналом наших теле- і радіоканалів", - написав він у Facebook.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Газпром вважає сланцевий газ фантомом

Лена Коларска-Бобінська
Лена Коларска-Бобінська, депутат Європарламенту, член групи від Європейської народної партії

Лена Коларска-Бобінська, євродепутат, член групи від Європейської народної партії, про причетність «Газпрому» до антисланцевої кампанії в Європі:

США потребують більш активної участі в подіях в Україні

Річард ХААС (Richard Haass)
Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України.

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи