Литва: схвалено Резолюцію по Навальному

25 Sep, 2020 | |

24 вересня Парламент Литви схвалив резолюцію «Про отруєння Олексія Навального та трубопровід «Північний потік – 2», в якій міститься заклик до Європейського Союзу прийняти та реалізувати механізм санкцій ЄС у сфері прав людини за зразком  «Закону Магнітського», який включатиме новий список осіб, що підлягають санкціям, та передбачатиме нові галузеві санкції проти РФ.  

За словами парламентарів, отруєння О.Навального показало, що Кремль не готовий змінити своє агресивне й цинічне ставлення по відношенню до політичної опозиції. І це зайвий раз нагадує про необхідність зупинення будівництва газопроводу «Північний потік – 2».

У документі литовський парламент закликав Німеччину відмовитися від проєкту газопроводу «Північний потік – 2», а Європейський Союз – домогтися якомога більшої диверсифікації енергоджерел та постачальників.

На думку литовських депутатів, експорт енергоресурсів є основним джерелом фінансування агресивних зовнішньополітичних ініціатив Росії, в основному спрямованих проти країн Балтії та інших країн Центральної та Східної Європи.

Tags: Литва
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Йоханнес Корнеліс ван Баален
Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу»

Ми вважаємо, що для України життєво необхідно мати демократичне виборче право, оскільки Угода про асоціацію – це більше, ніж просто вільна торгівля. Вона закладає наші структурні відносини, тому виборче право, яке відповідає європейським стандартам, – життєво важливе.

Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн
Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання? Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи