Литва: схвалено Резолюцію по Навальному

25 Sep, 2020 | |

24 вересня Парламент Литви схвалив резолюцію «Про отруєння Олексія Навального та трубопровід «Північний потік – 2», в якій міститься заклик до Європейського Союзу прийняти та реалізувати механізм санкцій ЄС у сфері прав людини за зразком  «Закону Магнітського», який включатиме новий список осіб, що підлягають санкціям, та передбачатиме нові галузеві санкції проти РФ.  

За словами парламентарів, отруєння О.Навального показало, що Кремль не готовий змінити своє агресивне й цинічне ставлення по відношенню до політичної опозиції. І це зайвий раз нагадує про необхідність зупинення будівництва газопроводу «Північний потік – 2».

У документі литовський парламент закликав Німеччину відмовитися від проєкту газопроводу «Північний потік – 2», а Європейський Союз – домогтися якомога більшої диверсифікації енергоджерел та постачальників.

На думку литовських депутатів, експорт енергоресурсів є основним джерелом фінансування агресивних зовнішньополітичних ініціатив Росії, в основному спрямованих проти країн Балтії та інших країн Центральної та Східної Європи.

Tags: Литва
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Імпічмент чи енергетична незалежність України

Richard Morningstar
Річард Л. Морнінгстар
Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми.

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".