Румунія: розпочались військові навчання Platinum Eagle 18.1, Молдова приймає участь

12 Feb, 2018 | |

У 2018 році військові навчання Platinum Eagle 18.1, які проходять 11-17 лютого в навчальному центрі Babadag, Румунія,  об'єднують приблизно 300 солдатів із Болгарії, України, Молдови, Румунії та США.
Мета навчань полягає в підвищенні взаємозв'язку між військовослужбовцями-учасниками, підтримці потенціалу спільних тренінгів, підготовці до миротворчих місій, а також розвитку регіонального середовища, сприятливого для військового співробітництва.

До учасників щорічних навчань приєднались військові з Молдови, бо у 2017 році Президент Молдови Ігор Додон блокував участь Національної армії Молдови в Platinum Eagle 17.1. Додон мотивував відмову дозволити розгортання військ до спільного навчання "Platinum Eagle 2017" з відсутністю затвердженого міністра оборони (Анатоль Салару був звільнений) та відсутності аргументів на користь участі.

Цього року 60 військовослужбовців Молдови, підполковників, сержантів та солдатів з мотострілецької бригади “Dacia”  (Кахул) та 22-го миротворчого батальйону (м. Кишинів) будуть брати участь у тренінгах разом із військами з Болгарії, Грузії, Румунії, України та США. 

 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Українська армія переможе

Марк Хертлін, (Mark Hertling)
Марк Хертлін, (Mark Hertling) генерал-лейтенант, колишній командувач Збройних сил США в Європі

Протягом своєї військової кар’єри я бачив українських військових у різних ситуаціях. Я бачив їх під час участі у миротворчих операціях на Балканах.

Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Blake Clayton
Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Продовження погіршення ситуації в Лівії, Єгипті та інших країнах Північної Африки та Близького Сходу суттєво впливають на формування світових цін на енергоносії, у першу чергу - нафти. Я вважаю, що сьогодні США недостатньо працюють над збільшенням стратегічних обсягів нафти.

Тріумф Зеленського

Tor Bukkvoll
Tor Bukkvoll
старший науковий співробітник Норвезького відділу оборонних досліджень

Звичайно, занадто рано говорити, чи буде вибір Володимира Зеленського президентом для України гарним. Якби Порошенко виграв, ми б очікували продовження частинних реформ, які ми бачили за останні п'ять років. Але Зеленський є абсолютно новим для української політичної сцени.