США, Росія: посилення санкцій триває

22 Jun, 2017 | |

Сполучені Штати посилюють санкції проти Росії за два тижні до зустрічі Трампа з Путіним.

Зустріч Трампа та Порошенка співпала з моментом зростання напруги у відносинах між Вашингтоном та Москвою, а також з розслідуванням російського втручання в останні президентські вибори у США.

Напередодні зустрічі США повідомили про введення санкцій проти 38 осіб та компаній, деякі з них – російські, у зв’язку із конфліктом на сході України.

Міністр фінансів США С.Мнучін запевнив у відданості США "дипломатичному процесу, спрямованому на гарантування суверенітету України". За його словами, санкції проти Росії не буде відмінено, поки Росія не виконає свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей.

Такі дії офіційного Вашингтону вказують на те, що можливості для Путіна провести повноцінну і переможну передвиборчу кампанію 2018 року суттєво і стрімко скорочуються.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.

Росіяни не будуть дотримуватися угод

Ельмар Брок
Ельмар Брок, депутат ХДС

Депутат від  ХДС Ельмар Брок не вірить Путіну в питанні трубопроводу по дну  Балтійського моря "Північний потік 2": "Росіяни не будуть дотримуватися своїх домовленостей: якщо буде побудовано " Північний потік 2 ", український транзит закриється.

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі: