США, Росія: військове співробітництво заборонено

26 Dec, 2016 | |

Обама заборонив військове співробітництво з Росією. Президент США Барак Обама підписав закон про оборонні витрати на 2017 рік, який обмежує військове співробітництво з Росією, надає глобальний статус «закону Магнітського» і передбачає постачання зброї сирійській опозиції. Документ, зокрема, забороняє Міноборони США виділяти в 2017 фінансовому році кошти на військове співробітництво з Москвою до того моменту, поки Пентагон за погодженням з Держдепартаментом США не повідомить Конгрес про те, що Росія припинила «окупацію території України і агресивні дії, які загрожують суверенітету і територіальній цілісності України і членів НАТО».

Окремо прописана заборона на фінансування будь-яких дій», які визнають суверенітет Росії над Кримом. Винятком можуть бути тільки випадки, пов'язані з національною безпекою США.

Документ також передбачає виділення 4,3 мільярда доларів на «стримування Росії». Ці кошти підуть на «політичну, економічну та публічну дипломатію», а також на військову підтримку союзників по НАТО та інших партнерів США в Європі та Азії.

Крім того, закон про оборонні витрати дозволяє президенту США вводити санкції проти всіх, хто, на думку Вашингтона, причетний до корупції та порушень прав людини. Санкції включають в себе блокування власності або активів, які перебувають під юрисдикцією Сполучених Штатів.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи

Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

Майкл Хайден  (Michael Hayden)
Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.

Розмови про надання Україні зброї не повинні припинятися

Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich)
Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich), старший аналітик Ради зовнішніх зносин, США

В якому б форматі не проводилися дебати про те, чи треба Сполученим Штатам Америки надавати летальну зброю Україні для зупинення російської військової агресії на Сході країни, сам факт таких розмов вже позитивно впливає на дипломатичні шляхи вирішення конфлікту.