Туреччина: скасовано результати виборів мера Стамбулу

07 May, 2019 | |

ЦВК Туреччини скасувала результати виборів мера Стамбула, на яких у березні неочікувано переміг представник від опозиції. Повторне голосування заплановано на 23 червня.

"Партія справедливості та розвитку" (АКР) президента Реджепа Таїпа Ердогана оскаржила результати виборів, заявивши, що вони супроводжувалися корупцією та порушеннями.

На виборах у Стамбулі, що пройшли 31 березня, з невеликим відривом переміг кандидати від основної опозиційної Народно-республіканської партії (СНР) Екрем Імамоглу.

Він вже назвав рішення ЦВК про повторне голосування "небезпечним".

Після оголошення про перевибори в Стамбулі почалися акції протесту. В кількох районах міста на вулиці вийшли сотні людей, які вигукують антиурядові лозунги.

Європарламент заявив, що рішення про повторне голосування підірве довіру до демократичних виборів у Туреччині.

Представник "Партії справедливості та розвитку" у ЦВК Реджеп Озел заявив, що підставою для повторного голосування стало те, що деякі посадовці виборчих органів не були держслужбовцями, а деякі протоколи не були підписані.

Але заступник лідера СНР Онурсал Адігюзель заявив, що повторні вибори означають, що в Туреччині заборонено одержувати перемогу над правлячою партією.

"Політична система, яка ігнорує бажання народу і законодавство, - не демократична і нелегітимна. Це просто диктатура", - написав Адігюзель у Twitter.

 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.

Конгрес має надати фінансову підтримку Україні

Бен Кардін
Бен Кардін
Сенатор США, Голова Комітету з закордонних справ Сенату

Сенатор Кардін заявив, що у той час, як багато американських сімей в родинному колі святкували День подяки, ук